TRENDI: Opremljanje prostorov v letu 2016

Ne glede na to ali je pred vami celovito opremljanje prostora ali ga želite zgolj osvežiti – so tu trendi, ki bodo zaznamovali leto 2016.

trendi-nepremicnine-opremljanje-2016SIJAJ MEDENINE, BAKRA IN DRUGIH KOVIN

Kanček retro sijaja, ki je zaznamoval 50. in 70. leta, lahko vnesete v prostor z elementi, kot so svetila, okvirji slik, pladnji, detajli na mizah, stolih in podobno. Najbolj trendovski odtenki so barva zlata in bakra ter druge rožnate različice.

GEOMETRIJSKI VZORCI

na ploščicah, preprogah in tekstilu dajo prostoru opazen žig. Dramatične barvne kombinacije vzorcev lahko utrudijo oči, zato si izdelke s takimi vzorci omislite v manjših dimenzijah (količinah). Bolj umirjeni barvni odtenki pa lahko prekrivajo večje površine.

Poživite prostor s cvetličnimi vzorci na okrasnih blazinah

OBNOVLJIVI IZDELKI

REMAX_vodnik16_final_screen-34Potreba po ohranitvi okolja vodi v ponudbo izdelkov, ki jih je mogoče predelati in ponovno uporabiti. Sodobni kupec se tega zaveda, zato nakupi okolju prijaznih izdelkov naraščajo. Če je vaš proračun omejen, pred nakupom pomislite ali lahko kateri vaš stari kos (npr. stol, omaro) sami obnovite in mu vdihnete svež videz. Morda ga predelate in uporabite v drug namen.

PANTONOVE BARVNE PALETE 2016

Barvni inštitut Pantone je za leto 2016 napovedal devet barvnih palet, ki bodo zaznamovale pohištvo in druge elemente notranje opreme. Medtem, ko v paleti Natural Forms prevladujejo topli zemeljski toni, so v paleti Dichotomy v ospredju hladne barve. Paleta nežnih pastelov Ephemera se spogleduje z barvami kamnov »nakita«, kot v prevodu pomeni paleta Bijoux. Razigrana paleta Merriment privablja poglede otroške duše, medtem ko barve palete Footloose pričarajo občutek svobode in trenutkov v naravi. Zadnje tri palete so še Lineage, Soft Focus in Mixed Bag. Več na: www.pantone.com

ZDRUŽEVANJE IZDELKOV RAZLIČNIH SVETOV

Trend kupovanja lokalnih prehrambnih proizvodov se širi tudi na področje opremljanja bivalnih prostorov. Preverite ponudbo lokalnih umetnikov ali obrtnikov in morda boste našli pravšnji izdelek za vaš dom. To so lahko okrasne posode, stoli, kozarci… Te lahko kombinirate z izdelki z drugih koncev sveta: perzijsko preprogo, maroškim otomanom, kitajsko čajno mizico ali katerim koli izdelkom množične proizvodnje, kot so na primer izdelki švedskega pohištvenega giganta.

ZUNANJOST PRENESITE V PROSTOR

REMAX_vodnik16_final_screen-29Panoramske steklene stene od tal do stropa zaznamujejo sodobne bivalne prostore, ki se zlijejo z zunanjim svetom in ponujajo odprt pogled na okolico. Če so vaše steklene površine manjše, si lahko občutek bivanja sredi narave pričarate z obilico rastlin. Najboljša rešitev majhnega prostora je ozelenela stena. Pri nakupu pohištva (stolov, klubske mize in še česa) izberite materiale, ki jih
lahko uporabljate tudi na prostem. Vse bolj priljubljeni glamping bo segel tudi v naše vrtove, saj jih bomo urejali v stilu preprostega kamping razkošja.

 

REMAXOV NASVET

Opremljanje doma je časoven in finančni zalogaj, rezultat pa ni vedno tak, kot bi želeli. Svetovalci za notranjo opremo vam pri tem lahko pomagajo in z vami ustvarijo dom, o kakršnem ste vedno sanjali.

BESEDILO: Barbara Vrezovnik
FOTO: Marksandspencer.com, Amara.com, Kauch.si, Ikea.com, Bhs.com

Share this post

scroll to top