Vse se začne s postavitvijo primerne cene

Vašo nepremičnino je že od začetka potrebno primerno oceniti!

Strokovna postavitev cene je pogoj za uspešno prodajo. Izogibajte se postavitvi previsoke ali prenizke prodajne cene.

Previsoka izhodiščna cena pomeni tveganje, da se zainteresirane kupce prestraši, nato pa smo prisiljeni znižati ceno, da nepremičnina ne ostaja na trgu. Poleg tega se postopek prodaje tudi hitro spremeni v dolg in mučen. Če pa ceno nastavite prenizko, lahko zgubite veliko denarja – kar je še posebej nadležno, če želite financirati druge nepremičnine

Koliko je vredna vaša nepremičnina?

Dejstvo je, da veliko lastnikov nepremičnin da svojo nepremičnino v prodajo po previsoki ceni, kar jih kasneje prisili, da jo znižajo. Dosežena cena je nato pogosto pod svojo primerno tržno ceno. Če pa nepremičnino ponudite po prenizki ceni, to pogosto pritegne dvomljive kupce, z željo po preprodaji. Preden začnete prodajati, je torej ustrezno oblikovanje cene ključnega pomena.

Če je cena že v začetku postavljena previsoko, se običajno nepremičnina proda po nižji ceni kot pa če bi bila primerno postavljena že od začetka oglaševanja.

Izogibajte se previsoki ali prenizki prodajni ceni

Previsoka izhodiščna cena pomeni tveganje, da se zainteresirane kupce prestraši, nato pa smo prisiljeni znižati ceno, da nepremičnina ne ostaja na trgu. Postopek prodaje se tako hitro podaljša, lahko pa postane tudi mučen. Ce pa je oblikovana cena prenizka, lahko izgubite veliko denarja, kar je še posebej nadležno, če želite financirati druge nepremičnine s prihodki od prodaje te nepremičnine.

Za pomoč pri postavitvi primerne tržne cene se lahko obrnete na dobrega RE/MAX lokalnega nepremičninskega posrednika. Naročite se na brezplačen posvet z RE/MAX nepremičninskim posrednikom tako, da kliknete TUKAJ.

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top