Kako lahko prostor za domačo pisarno poveča povpraševanje kupcev?

Ker so ponudbe stanovanj v zadnjih letih kar skope, RE/MAX posredniki pridno spremljajo trende za pomoč strankam pri nakupu in prodaji nepremičnin na tem velikem konkurenčnem trgu.

Veliki trend so sedaj delovna mesta, ki dopuščajo delo na daljavo. Po podatkih iz ameriške raziskave, je v letu 2017 skoraj 8 milijonov ljudi v Ameriki delalo od doma. Takšen trend se je začel tudi pri nas. Veliko delodajalcev je odprtih za nekaj ur dela od doma v kombinaciji z delom v pisarnah.

Ravno zaradi tega je domača pisarna postala ključna lastnost stanovanj, ki se prodajajo in kupujejo.

V naslednjih nekaj vrsticah vam bomo podali nekaj nasvetov kako se lotiti ustvarjanja domačega pisarniškega prostora v vašem stanovanju.

Določite namenski pisarniški prostor.

Ena od motenj pri delu od doma je odvračanje pozornosti. Ključno je ustvariti vzdušje, ki bo pripomoglo k strokovnosti in kreativnosti. Če je vaš dom dovolj velik, da lahko za pisarno namenite celotno sobo, takšnih težav zagotovo ne boste imeli. Če ne, je odlična ideja, da v svojem domu postavite pol-zasebno območje, v katerem bi se lahko potencialni kupec videl ob računalniku, kjer bi imel tudi mir za govorjenje po telefonu in imel prostor za shranjevanje pomembne dokumentacije.

Poiščite sonce.

Namesto da postavite pisalno mizo v kakšen temačen kot, jo poskusite pomakniti blizu okna – kupec bo zagotovo cenil priložnost, da med delom ob računalniku lahko spočije oči ob pogledu na zelen vrt. Nikakor pa ne pozabite na svetilke, v primeru, če je treba zapreti senčila zaradi bleščanja

Razmišljajte tudi o udobju.

Številna pisarniška okolja zagotavljajo ustvarjalni prostor stran od pisalnih miz za zaposlene, da razmišljajo in brainstormajo. Domača pisarna mora imeti enako udobno območje. Dodajte udoben stol, klubsko mizico in kakšno zeleno rastlino, kupec pa se bo morda odločil, da bo ravno tam zasnoval naslednjo veliko aplikacijo.

Bodite korak naprej.

Sobne rastline prinašajo srečen in zdrav dom. Ko ste v vlogi prodajalca, veste, da je za uspeh ključen dober prvi vtis. Če ima vaša domača pisarna prazen prostor, dodajte talno rastlino. Če prostoru primanjkuje barve, rastlino presadite v kakšen lep barven lonec. Ste že dobili kakšno idejo?

Prostora ne opremite z osebnimi predmeti

Popolnoma razumljivo. Dobro vemo, da se kupci želijo postaviti v vaš dom, kakor v svojega. Ravno zaradi tega razloga je odstranjevanje osebnih predmetov, kot so fotografije in otroška umetniška dela, še kako nujno. Enako naj velja za vašo domačo pisarno, ki ste jo pred kratkim opremili. Ohranjanje tega prostora samo za delo, poveča produktivnost in omeji odvračanje pozornosti.

Nikakor ne pozabite, da se zaposleni, ki imajo namen delati od doma, iz domače pisarne, odločajo tudi za prostor,  v katerem se bodo počutili odlično. Naredite ta prostor čim bolj svetel in prijazen.

Poiščite izkušenega nepremičninskega posrednika, ki vas bo vodil skozi postopek prodaje vašega doma na www.re-max.si

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top