Srečno zaljubljena se podajata na lov za novim domom

Če ste vi in ​​vaš partner na lovu za novim domom – ne dovolite, da stres iskanja novega doma ne uniči vajino romanco. Če imata dva različna mnenja pri procesu iskanja, lahko hitro ustvarita nesoglasja in nezadovoljstva. RE/MAX vam ponuja nekaj nasvetov kako lahko skupaj najdete idealen dom.

O VAJINI PRIHODNOSTI SE POGOVARJAJTA SKUPAJ

Razmislita o spremembi življenjskega stila, s katero se sooča večina parov v daljšem razmerju. Lastniki stanovanj živijo v svojih domovih dlje kot so kdaj koli živeli prej, zato morajo pari pri iskanju novega doma upoštevati prihodnje spremembe življenjskega sloga. Pomislite na otroke, starše, spremembe zaposlitve in hobije, ki se jih udeležujeta.

VZEMITA SI ČAS

Najboljši nasvet, ki vam ga lahko damo je, da se posvetita s strokovnim posrednikom, ki pozna območje na katerega bi se želela preseliti. Tako vama posrednik lahko da tudi vpogled v lokalni stanovanjski trg – rasti in padce cen, povprečne cene stanovanj ali hiš, morebitne razvojne spremembe tistega okolja in podobno. Izkušeni agent vama bo znal tudi svetovati ali se raje ustavita in iščete novi dom počasneje ali pa je trg na tistem območju izjemno aktiven in če ne bosta ukrepala hitro, potem lahko izgubita dobro ponudbo.

PRISLUHNITA DRUG DRUGEMU

Morda je dobro, da si vzameta čas in ločeno vsak zase napišeta 10 svojih najboljših želja in potreb pri novi lokaciji, novi nepremičnini. Potem lahko primerjata sezname in vidita v katerih stvareh se strinjata in v katerih dopolnjujeta. To naj vama bo odlično izhodišče, da prideta na enotno mnenje, kaj si v bistvu želita. Tudi posrednikom bo potem lažje predstaviti ponudbo, ki bo čim bolj ustrezala vajinim željam.

ZAUPAJTA NEPREMIČNINSKEMU POSREDNIKU/CI

Pri izbiri nepremičninskega posrednika vedno svojemu posredniku zastavita osnovna vprašanja, kot so: »Kako dolgo ste že v poslu?«, »Koliko kupcem ste lani pomagali priti do novega doma?« ali »Katere so tri najpomembnejše stvari, ki vas ločujejo od konkurence?«.
Odgovori na ta vprašanja so ključni, saj si bosta lažje zgradila zaupanje posredniku in nato bosta tudi mirnejša, ker bosta vedela, da vama pomaga nekdo, ki je strokovnjak na tem področju in območju in bosta vedela, da vama želi in išče le najbolje.

Predlagamo vam, da skupaj obiščeta katero izmed naših poslovalnico po Sloveniji (RE/MAX nepremičninske agencije) in se z našimi posredniki pogovorita o vajinem novem domu.

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top