Kako izbrati kvalitetno pohištvo iz IKEA trgovin?

Ikea je znana po tem, da izdeluje cenovno ugodno skandinavsko moderno pohištvo, vendar ni vsa ponudba v trgovinah takšna, ki bi lahko zdržala bitko s časom. V trgovini lahko dobite občutek glede kosov, ki se po večkratnih premikih razrahljajo ali celo izgubijo sijaj po prvi uporabi. V trgovini so razstavni eksponati izpostavljeni tisočerim ljudem, zato je to najboljša preizkušnja za slabe lastnosti tistega kosa pohištva. Vsekakor pa ima švedski pohištveni velikan številne močne in kakovostne kose pohištva, ki jih bodo občudovali celo vaši najbolj oblikovalsko nadarjeni prijatelji. Veliko skrivnosti je v načinu iskanja takšnih kosov pohištva.

Ne glede na to, ali opremljate svojo prvo dnevno sobo ali želite nadgraditi dotrajano garnituro spalnice, tukaj je nekaj strokovnih nasvetov in trikov za odkrivanje Ikeinih najboljših modelov – ne da bi se preobremenili.

IKEA POHIŠTVO
IKEA

Obiščite IKEA trgovino in razstavni prostor

Medtem ko je spletno nakupovanje najprimernejši način za pregledovanje 10-ih izdelkov podjetja Ikea, boste imeli veliko boljšo predstavo o konstrukciji in kakovosti materiala, če ga vidite v živo. Nič ne presega vaše izkušnje, ko preizkusite kos pohištva, ko iščete nekaj, kar bi naj trajalo. Če se vam v razstavnem salonu zdi kakšen kos pohištva nekvaliteten, se v vašem domu s takšnim kosom pohištva tudi ne boste počutili dobro.

Če želite skrajšati vas čas v IKEA trgovini oz. njihovem razstavnem prostoru, priporočamo, da obiščite Ikeino spletno mesto ter naredite seznam artiklov, ki si jih želite ogledati. Tako ne boste izgubljali časa z brezglavim kroženjem po razstavnem prostoru trgovine.

Držite se masivnega lesa, kovine in stekla

Medtem ko je Ikea verjetno najbolj znana po pohištvu iz stisnjenih lesnih sekancev, umeščenih med furnirjem iz plastike, upoštevajte naš nasvet. Takšen material je zelo nagnjen k poškodbam in že pri sestavljanju takšnega kosa pohištva lahko pretirano zategovanje vijaka naredi poškodbo v samem materialu. Pri nakupu pohištva iz stisnjenih lesnih sekancev, bodite pri transportu in sestavljanju izjemno previdni.

Če želite nekaj dolgotrajnega, preberite specifikacije pohištva. Trdni les je boljša odločitev v primerjavi z ivernimi ploščami. Poličke iz masivnega lesa se ne oddrgnejo tako enostavno. Kovina je verjetno naslednji najboljši material.

Pohištvo iz masivnega lesa – po možnosti trdega lesa, kot je hrast ali akacija, ali celo mehkega lesa, kot je švedski bor – bo vedno trdnejše od vlaknenih plošč. Če ne morete poiskati dražjega materiala, pomislite na dodajanje kakovostnejše komponente.

Vsaka mizina površina je izpostavljena veliki uporabi in težava pri materialu, ki je zelo občutljiv je, da se bo hitro na plošči mize naredila poškodba. Če boste že kupili takšno cenejšo mizo iz cenejšega materiala, vam priporočamo nakup stekla za mizo.

Ne kupujte zapletenih, nastavljivih kosov

Svetujemo vam tudi izogibanje kosom z zapletenimi gibljivimi deli. Dodatna zapletenost ustvarja več možnosti za poškodbe, napake in hitrejše obrabe. Tradicionalni modeli pohištva z močnimi križnimi nosilci so po navadi trpežnejši.

Preverite spoje in povezave, upoštevajte lepilo

Kot pri vsakem pohištvenem kosu, ki ga nameravate kupiti, preverite, kako se kosi med seboj ujemajo. Preprosti spoji, kakor tudi tisti, ki povezujejo vrh in stranice klasične IKEA police za knjige Takšni kosi pohištva v resnici niso namenjeni ponovnemu razstavljanju in sestavljanju.

Če pohištva ne boste razstavljali, vam priporočamo uporabo lesnega lepila pri vijačenju oz. sestavljanju takšnih kosov pohištva.

Ne spreglejte majhnih stvari

Ikea ima več kot samo pohištvo. Podjetje ima tudi odlično opremo za predalnike. Zamenjava ročajev v kuhinji zaradi elegantne zasnove IKEA dizajna je relativno preprost način za osvežitev videza vaše kuhinje.

Številni manjši predmeti, kot so dodatki, posteljnina, kuhinjski pripomočki, jedilni pribor in posoda, so resnično vredni denarja, ter tudi dolgo trajajo.

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top