Slovenija v tretjem četrtletju z eno najvišjih rasti cen stanovanjskih nepremičnin v EU

Studenški razgledi v Mariboru. Nepremičnine in rast cen v Sloveniji
Studenški razgledi – Maribor – Več informacij:
https://www.re-max.si/novogradnje/studenskirazgledi/

Cene stanovanjskih nepremičnin v območju z evrom in v EU so bile v tretjem lanskem četrtletju za po 4,1 odstotka višje kot v enakem obdobju leta 2018. V Sloveniji je bilo zvišanje 8,5-odstotno, v primerjavi s predhodnim četrtletjem pa 3,1-odstotno. V četrtletni primerjavi je bila rast ena najvišjih v EU, kažejo danes objavljeni podatki Eurostata.

Na letni ravni so se cene zvišale v vseh državah, za katere so bili na voljo podatki. Najbolj so se zvišale v Latviji (+13,5 odstotka), na Slovaškem (+11,5 odstotka) in v Luksemburgu (+11,3 odstotka).

V Sloveniji, ki je bila od zadnjega četrtletja 2017 do prvega lanskega četrtletja na vrhu po rasti cen na letni ravni, so se cene stanovanjskih nepremičnin glede na tretje četrtletje 2018 zvišale za 8,5 odstotka, glede na lansko drugo četrtletje pa za 3,1 odstotka. Na četrtletni ravni je imela višjo rast le Latvija (+3,9 odstotka).

Na četrtletni ravni so se cene stanovanjskih nepremičnin v tretjem lanskem četrtletju znižale na Cipru (-5,9 odstotka), Madžarskem (-1,5 odstotka), Danskem (-0,6 odstotka), v Italiji (-0,3 odstotka) in na Finskem (-0,1 odstotka).

Vir: STA.si

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top