Izgorelost nepremičninskih posrednikov

pexels-yan-4458411-scaled.jpg

Lahko se zgodi tudi najboljšim!

Obožujete svoje delo. Vanj vložite 12 ur dnevno in še vedno imate občutek, da niste naredili popolnoma nič. Ste dober nepremičninski posrednik in slabi rezultati ali napol opravljeno delo niso vaš stil. V svoje delo vložite 120%, kar se pozitivno odraža v vaših rezultatih.

Če boste nadaljevali v takšnem tempu se zna zgoditi, da vaše telo tega ne bo zmoglo dohajati in boste izgoreli. S počjo spodnjih nasvetov se lahko morebitni izgorelosti izognete. 

Izgorelost nepremičninskih posrednikov

1) Postavite meje

Biti nepremičninski posrednik pomeni imeti fleksibilen delovni čas in razgiban urnik, ki veliko krat prinese obveznosti tudi takrat, ko se drugi vrnejo iz služb in uživajo zaslužen počitek. Potrebno si je postaviti meje. To seveda ne pomeni, da morate po tretji uri popoldne izklopiti telefon in ignorirati sporočila sodelavcev in strank, saj se večina aktivnosti povezanih s posredovanjem namreč prične takrat, ko se vaše stranke vrnejo iz služb. Postavitev mej se nanaša na večerne ure, kadar je popolnoma razumljivo, da ste nedosegljivi. Popolnoma razumljivo je, da po sedmi uri več ne planirate sestankov in po osmi uri več ne odgovarjate na klice. Nihče vam ne bo zameril.

2) Digitalizirajte poslovne procese

Vaš večerni počitek in meje dosegljivosti ne smejo vplivati na podporo in zadovoljstvo strank. Izkoristite sodobne tehnologije in si poenostavite poslovne procese. Številna orodja povezana z upravljanjem odnosov s strankami vam omogočajo planiranje aktivnosti, avtomatizacijo odzivov, poenostavijo kreiranje oglasov ter tako pripomorejo k boljši poslovni učinkovitosti.

3) Naučite se sprostiti

Vsak dan si rezervirajte nekaj časa zase.  Sprostite se, zaprite oči ter se osredotočite nase, na svojo notranjost, vrednote, misli in telo. Prisluhnite svojemu notranjemu glasu in intuiciji. Najboljši čas za to je jutro. Če ga pričnete v naglici, boste v naglici cel dan. 

izgorelost nepremičninskih posrednikov - naučite se sprostiti

4) Priskrbite si pomoč!

Večina nepremičninskih posrednikov je svoje uspehe dosegla s trdim delom, delovno rutino in marljivostjo. To so sicer odlične lastnosti, vendar so pogosto povezane tudi s strahom pred izgubo kontrole nad situacijo. Vsak uspešni nepremičninski posrednik se na določeni točki sooči s pomakanjem časa in ne more več dovolj učinkovito opraviti vseh nalog, ki si jih je zadal. Če se znajdete v tej situaciji, poiščite pomoč. Najemite pomočnika, povežite se z drugimi nepremičninskimi posredniki ali ustvarite svojo ekipo.

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top