Prednosti nakupa nepremičnine potrebne prenove

Na današnjem trgu sodobni ali posodobljeni oz. prenovljeni domovi za nekatere kupce niso dosegljivi. Če vaše želje vključujejo lastništvo novega doma, privarčevanje denarja in malo sam svojega mojstra, vam predstavljamo nekaj prednosti nakupa nepremičnine, ki je potrebna prenove.

Nižja cena

Nepremičnine za obnovo so zlata vstopnica za proračunsko zavedne iskalce domov, saj se nepremičnine, ki potrebujejo malo obnove običajno prodajajo ceneje. Zraven tega lahko nekoliko nižji cenovni rang prinese več priložnosti za nakup nepremičnine na željeni lokaciji. Pred nakupom zberite nekaj ponudb različnih izvajalcev, da boste vedeli, kakšni so stroški obnove.

Povečanje vrednosti

Prenova doma kmalu po nakupu lahko hitro pripelje do povečanja vrednosti. Razmišljajte o tem dodatnem vložku kapitala k vrednosti vašega doma kot o »prisilnih prihrankih«, s katerimi sčasoma povečujete vrednost vašega doma. Če se kasneje odločite za prodajo, dobite ves svoj trud in vložen kapital tudi povrnjen. Lastniki stanovanj so na splošno našli največjo donosnost naložb s posodobljenimi kuhinjami in kopalnicami.

Prilagajanje

S samo nekaj prenovami, lahko vaša nova nepremičnina postane vaš sanjski dom. Ne glede na to, ali najamete strokovnjaka ali delate sami, boste imeli nadzor nad materiali, postavitvijo, barvami in izvajalci. Imeli boste svobodo, da si ustvarite svojo hišo, namesto da bi živeli po okusu nekoga drugega.

Prilagodljiv časovni okvir

Prav tako boste imeli razkošje pri določanju svojega časovnega razporeda. Lahko se odločite za obnovo v celoti, še pred datumom selitve, da se izognete težavam in neredu prebivanja v nepremičnini med prenovo. Lahko tudi prihranite več in počasi obnavljate nepremičnino. V vsakem primeru boste lahko sami določili tempo prenove in resnično zgradili svoj sanjski dom.

Če kupujete nepremičnino za prenovo ali novo gradnjo, se obrnite na lokalnega nepremičninskega posrednika pri RE/MAX-u.

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top