Koliko stane najdražja vila na svetu, ki se sedaj prodaja?

GettyImages-860451786.jpg

Najdražja vila na svetu

V južni Franciji se nahaja 187 let star dvorec, Villa Les Cedres, ki je opremljena s kar 14 spalnicami, meri 1672 m2 in je obdana s 1416 ari čudovitih cvetličnih vrtov. Zgodovinska nepremičnina je pravkar prišla na trg. Da si jo boste lahko privoščili in si jo kupili, boste zanjo morali odšteti in se olajšati za 350 milijonov evrov. S to ceno je ta zgodovinska vila postala najdražja nepremičnina na svetu in je podrla vse rekorde najdražjih nepremičnin na celem svetu.

Vila Les Cedres

Obdana s tropskimi rastlinami se nahaja na obali Saint-Jean-Cap-Ferrat v Franciji. Trenutno je v lasti italijanskega izdelovalca alkoholnih žganih pijač Davida Campari-Milano SpA, ki je nepremičnino prevzel v letu 2016.

Čudovita promenada s palmami uvoženimi iz tropskih krajev

Glavni vhod

Črno zlata kombinacija glavnih železnih vrat za vhod na posestvo vile. Vrata ščitijo posestvo pred nepridipravi.

Dom kralja Leopolda II.

Vila Les Cedres je bila včasih tudi dom belgijskega kralja Leopolda II., ki je vladal od 1865 do 1909 in je postal neizmerno bogat s tem, ko je privatiziral mineralne vire v Kongu.

Veliko zemljišča

Vila ima pogled na čudovito obmorsko mesto Villefrance-sur-Mer, ki se razprostira za zemljiščem in zasebnimi vrtovi same vile.

Zgrajena v letu 1830

S 14 spalnicami opremljena vila je bila zgrajena v letu 1830 in lahko ste prepričani, da je že takrat imela največje standarde. Zraven nekaterih je tudi bazen v velikosti olimpijskega bazena, več kot 25 rastlinjakov in ogromno zemljišča, ki obdaja samo vilo in njeno okolico.

Botanični vrtovi

Zemljišče je obdano s tropskimi palmami, ki oblikujejo načrtno izdelano dovozno pot.  Prav tako pa v ribnikih na posestvu najdemo uvožene amazonske lokvanje, ki krasijo umetno izdelane ribnike in majhna jezerca ter tako dajejo poseben čar celotnemu botaničnemu vrtu.

Notranja oprema

Antični stoli in mize se izjemno podajajo skupaj s kristalnim lestencem iz 19. stoletja. Portreti na stenah pa dodajo še poseben občutek, da tukaj gre za izjemno zgodovinsko vilo. V eni izmed dnevnih sob je tudi mogoče občudovati izjemne strope in stene s čudovitimi detajli.

Zunanje terase

Ker ima nepremičnina veliko zemljišča ima tudi veliko zunanjih balkonskih teras, ki so urejene v Rimskem stilu. Prav tako pa omogočajo, da lahko iz terase občudujete čudovite razglede na okoliš. V daljavi pa je možno videti tudi luksuzne jahte, ki so zasidrane v Mediteranskem morju.

Spalnica

Ena izmed 14 spalnic se lahko pohvali s čudovitim antičnim pohištvom, ki se lepo podaja skupaj z ročno barvanim in oblikovanim stenskim dekorjem.

Panoramski pogled

V drugi spalnici pa je na voljo veliko okno, ki odpira pogled na zaliv in morje. Prehod iz spalnice na teraso pa prav tako daje veliko celoto sami nepremičnini saj ne pride do mešanja stilov, ampak se vse lepo prepleta.

Kristalni lestenec

Čudoviti kristalni lestenec krasi tudi eno izmed štirinajstih spalnic.

Umetnine

Nepremičnina je polna čudovitih umetniških slik, ki krasijo njene notranje stene in so nastale v 19. stoletju ali še prej.

Veliki bazen

Bazen, ki je v velikosti pravega olimpijskega bazena je obdan s čudovitim tropskim cvetjem in rastlinami in ponuja izjemno veliko možnosti za sprostitev.

Gozdna pot

Na samem zemljišču lahko najdemo tudi narejeno privatno gozdno pot skozi neverjetne botanični vrt obdan s tropskimi rastlinami.

Zasebna knjižnica

Obiskovalcem nepremičnine lahko ponudite tudi obisk knjižnice, v kateri lahko najdemo več kot 1460 izdaj različnih botaničnih kodeksov in več kot 3000 knjig. Seveda knjige in oprema knjižnice niso všteti stroški v ceni nepremičnine. Vse to je lahko kupljeno posebej, če bi vas zanimalo.

Pri RE/MAX-u lahko najdete tudi takšne nepremičnine. Pri nas pa si lahko ogledate bolj dostopne nepremičnine.

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top