Po selitvi: 5 enostavnih načinov, da se boste hitreje počutili kot doma

Selitev-družina.jpg

Family Unloading Moving Truck

Pravkar ste končali z nakupom novega doma. Zadnji kosi pohištva in osebnih predmetov so še bili odpeljani v novi dom. Sedaj vas čaka pospravljanje vseh predmetov v novem domu na svoje mesto. To zna biti izjemno težak del v procesu nakupa in selitve. Morda vam bo lažje, če boste upoštevali kakšnega izmed naših nasvetov.

Razdelite delo

Vsem članom družine dajte nalogo. Začnite z večjimi kosi pohištva. Osredotočite se na to, da boste naredili dnevno sobo čim bolj udobno, saj boste tako lahko večere preživeli skupaj s člani družine, ter si po napornem dnevu pakiranja in pospravljanja tudi odpočili. Če bo vsak član družine imel neko nalogo, se boste vsi v novem domu hitreje počutili kakor doma.

Najprej zagotovite varnost

Biti v novem domu je lahko sprva zelo čudno. Preverite vsa okna, vhode in se prepričajte, da ste vse zaklenili, da vsi zapahi dobro delujejo, saj boste tako mirneje šli od doma in tudi mirneje spali. Preverite in se prepričajte, da imajo vsi člani družine vse potrebne ključe. Morda tudi kakšna ključavnica potrebuje zamenjavo. Vsekakor pa se prepričajte, kje in katere varovalke so za kakšen prostor in vtičnice.

Uredite vse glede dokumentov

Čeprav si mislite, da »to pa boste že naslednji teden« pazljivo, s tem ne odlašajte. Čim prej poskrbite za spremembo naslova pri vseh pomembnih ustanovah, enostavneje pa lahko za začetek pri pošti sporočite in naročite spremembo naslova, saj vam bodo tako vso naslovljeno pošto na stari naslov, prepošiljali na novega. Ne pozabite spremeniti naslova pri pomembnih dokumentih.

Popestrite svoj dom in mu dodajte osebno noto

Če razmišljate o prebarvanju sten v barve, ki so vam blizu in ljube, to nikakor ne odlašajte. Stene lahko tudi okrasite z vašimi družinskimi fotografijami, tako boste še prej dali novemu domu možnost, da ga dejansko začutite kot vaš novi dom. To so takšna majhna opravila, ki jih lahko opravite sproti med pakiranjem in premikanjem pohištva na svoje mesto.

Ne pozabite zadihati

Zapomnite si, da vse te naloge ni potrebno narediti takoj v enem dnevu ali enem tednu. Naredite si normalen urnik, da na koncu ne boste pregoreli. Vzemite si dovolj časa za počitek in tudi kakšen dan za relaksacijo s celotno družino nekje v naravi na kakšem izletu.

Razmišljate o preselitvi? Vas zanima kako in za koliko bi lahko prodali svojo nepremičnino? Poiščite našega posrednika v vašem kraju in zagotovo vam bo pri prodaji ali nakupu nove nepremičnine pomagal.

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top