Hitri in enostavni triki za shranjevanje stvari v vašem domu

1.jpg

Ker se menjava sezona in je čas za to, da iz omare potegnete zimske čevlje, škornje in snežke, ter pospravite poletne natikače, ali pa ker je čas, da poiščete zavijalni papir, vam predstavljamo in ponujamo nekaj hitrih in enostavnih organizacijskih trikov, ki vam lahko pomagajo pri uporabi vašega prostora, tako da naredite dom bolj efektiven za shranjevanje.

Organizacijski triki z obešalniki

DIY organizator kap

Enostavno si lahko kreirate obešalnik za vaše priljubljene kape s šiltom. Obešalnik lahko nato enostavno shranite v vaši omari skupaj z ostalimi oblekami ali pa ga obesite na steno, če vam v omari že primanjkuje prostora. Odličen način za shranjevanje vaših priljubljenih kap s šiltom.

Kaj potrebujete: obešalnik + kaveljčki za zaveso za prhanje
Kako kreirate obešalnik: Opremite obešalnik s kaveljčki zavese za prhanje in na njih pritrdite vaše kape.

Organizator nakita

Naredite prostor za obesiti in organizirati svoj nakit z nekaj lesenimi obešalniki in majhnimi vijačnimi kaveljčki. Z dodajanjem majhnih vijačnih kaveljčkov boste imeli prostor za obešanje ogrlic, zapestnic in morda tudi kakšnih uhančkov. Tako lahko enostavno organizirate svoj nakit in preprečite vašim ogrlicam, da bi se prepletle in zapletle. Obešalnik lahko nato obesite na vrata ali v omaro ob steni.

Kaj potrebujete: Leseni obešalnik + kaveljčke na vijak
Kako naredite: kaveljčke privijačite na obešalnik, vendar bodite izredno previdni, če je obešalnik ekstra tanek. Nato na kaveljčke obesite svoj priljubljeni nakit.

Organizator šalov

Že znana kombinacija obešalnika in kavljev za zaveso za tuširanje lahko pomaga pri shranjevanju vaših zimskih šalov. Na obešalnik lahko pritrdite kolikor želite kaveljčkov. Če ne želite, da so vaši šali preveč natrpani skupaj, lahko uporabite več obešalnikov in si naredite več takšnih stojal.

Viseči organizator papirja za zavijanje

Darilni papir za zavijanje je povsod. Vem, da se rolice tudi hitro razdrejo in potem imamo težavo kam shraniti darilni papir, brez da se ne zmečka ali strga. Uporabite lahko obešalnik in vrečo za obleko.

Kaj potrebujete: obešalnik + vreča za obleko
Kako naredite: Vstavite obešalnik v vrečo za obleko jo obesite v omaro ali na primerno mesto, kjer želite shraniti darilni papir in vanjo vstavite rolice darilnega papirja.

Organizacijski triki za kable

Kabelska stenska umetnina

Zakaj bi skrivali kable, če lahko iz njih naredite tudi stensko umetnino. Namesto, da bi se trudili in skrili kabel, jih namestite v zanimivo obliko, lahko tudi obliko silhueto mesta z nebotičniki in iz kabla naredite stensko umetniško sliko.

Kartonasti organizator za električni razdelilnik in kable

Ne želite, da bi se kje na tleh ali na steni videla solata kablov, ki so priključeni v razdelilnik? Uporabite kartonasto škatlo, priporočljivo je, da uporabite kakšno dekorativno škatlo in skozi njo naredite luknjo za kabel razdelilnika in kable naprav, ki jih boste v razdelilnik vključili. Vidna bo torej samo škatla in kabli, ki prihajajo organizirano iz nje. Vsa solata kablov prepletenih v škatli bo skrita za pokrovom same škatle.

Organizirajte iskanje pogrešanih parov nogavic

Ste siti, da vam zmeraj kakšna nogavica kje zmanjka in jo potem iščete, ter se vam po predalih potika samo tista ena, ki jo imate? Ta enostaven trik vam bo pomagal hitreje najti manjkajočo polovico para nogavic.

Potrebujete: Kljukice za perilo + tablo + lepilo
Kako naredite: Na tablo napišite Pogrešani iščejo svoj par in nato z lepilom prilepite v vrsti kljukice za perilo, tako da boste v njih lahko pripeli pogrešane pare nogavic.

Organizator v garaži

Najboljše je, da uporabite tisto kar že imate. Če imate v garaži že nameščene poličke na steni lahko hitro in enostavno uporabite kakšna manjša vedra, na njih napišete kaj se v njih nahaja in jih s kavelčki obesite na polico ali pod polico.

Kaj potrebujete: 3 prazna vedra + 3 nalepke + leseno polico + 3 kaveljčke + 6 vijakov
Kako naredite: Z vijaki privijte kaveljčke na spodnjo stran police in na njih obesite vedra, na katera nalepite nalepke in jih označite s primernimi oznakami kaj bodo ta vedra vsebovala. Ideja je ena izmed mnogih. Če imate kakšen kovinski nosilec police lahko iz ene strani na drugo stran napeljete žico in na žico obesite s kaveljčki vedra na enak način kot opisano zgoraj.

Škatlica TIC TAC bombončkov

Te majhne škatlice lahko pridejo še kako prav pri shranjevanju stvari, ki se ponavadi izgubijo na dnu predalnikov. Če imate bucike, šivalne igle, vijake, rezervne gumbe in ne veste kam bi jih shranili, lahko kupite kakšno škatlico tic tac bombončkov in že boste imeli embalažo za shranjevanje teh majhnih stvari.

Imate tudi vi kakšno idejo? Delite nam jo v komentarjih 🙂

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top