Razmišljate o prodaji vašega doma še pred koncem leta?

dekoracija-vrat.jpg

Približno 80 odstotkov lastnikov nepremičnin misli, da je sedaj pravi trenutek za prodajo. Prav tako kaže raziskava iz septembra 2017, ki jo je naredila Nacionalna mreža nepremičninskih posrednikov (NAR).

Vi še pa niste prepričani, da je zadnje četrtletje pravi trenutek za prodajo vaše nepremičnine, za prepustiti vaš dom na trg? Naj vam naštejemo nekaj prednosti za prodajo nepremičnine, ko se spustijo temperature bližje ali pod ničlo.

1) Manj konkurence

Manj konkurence pomeni, da ne boste potrebovali tekmovati z drugimi prodajalci pri ceni, boljši nepremičnini, saj se veliko ljudi nerado odloči za prodajo med zimo in tudi že spomladi. Zato je sedaj najbolj optimalen čas za prodajo, saj lahko dobite več za svojo nepremičnino.

2) Premišljeni in motivirani kupci novih domov

Morda se vam zdi, da je na trgu sedaj manj ljudi, ki iščejo svoj novi dom, vendar se pri tem motite. Kupci ravno sedaj ne počivajo in iščejo svoj novi dom tudi pozimi.

Veliko kupcev ima cilj še pred novim letom kupiti novi dom, da ulovijo kakšne ugodnejše ponudbe bank za kredite ali kakšne razpise za subvencije pri nakupu.

Zaposleni ljudje so po navadi premeščeni na kakšno novo delovno mesto ravno z novim letom in zato tudi nekateri sedaj pred novim letom iščejo kakšno nepremičnino v drugem kraju, kamor bi se preselili s celotno družino.

3) Poslovite se od pogajanj za ceno

Kupci so mnogo bolj samozavestni pri iskanju in pri odločitvi o nakupu nepremičnine, sploh zato ker je na trgu manjša ponudba in bodo zato resni kupci dali tudi zelo oprijemljivo ponudbo. Morda se sploh ne boste potrebovali pogajati. Prodaja lahko steče tako enostavneje in manj stresno za obe strani.

4) Prehodni najemniki

Nekaterim najemnikom se z novim letom tudi podraži najemnina in takšni začnejo že prej razmišljati o nakupu stanovanja oz. hiše. Zato se tudi približno 58 odstotkov takšnih, ki so v najemih lahko v tem času odloči raje za nakup novega doma.

5) Faktor udobja in domačnosti

Ko pospremite potencialnega kupca iz mrazu v toplo notranjost vašega doma, ga lahko že prepričate s tem, ko pokažete potencialnim kupcem, da je v vašem domu, ki ga prodajate pozimi prijetno toplo. Svoj dom naredite čim bolj udoben in domač, tako si bodo potencialni kupci lahko vizualizirali kako bi bilo prijetno uživati v novem domu.

Če je vaš cilj prodati vaš dom, potem nikar ne odlašajte z odločitvijo, raje prodajte prej kakor prepozno. Vse kar je potrebno je samo en kupec, ki mu bo vaš dom izjemno všeč in se bo odločil za nakup. Če ne veste kako bi se prodaje lotili, pokličite naše svetovalce in z veseljem vam bodo pomagali pri prodaji vašega doma. www.re-max.si

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top