8 nasvetov kako ves čas praznikov, pravo božično drevo ohraniti sveže

980x.jpg

Ali ste prepotovali pol sveta in nekje v divjem gozdu posekali smrečico ali pa ste šli za ovinek in pri lokalnem prodajalcu kupili svežo, za to vzrejeno smrečico, v vsakem primeru imamo za vas nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali ohraniti smrečico svežo skozi vse praznike.

  1. Poskrbite, da vaše stojalo oz. podstavek lahko zdrži dovolj vode za velikost vašega drevesca. Vode naj bo zmeraj dovolj v podstavku in nikoli manj kakor 2 cm.
  2. To je najbrž že zelo znano, ampak vseeno naj poudarimo, da vam bom prava smrečica dlje ostala sveža, če jo boste postavili nekam vstran od radiatorjev, kamina ali neposredne sončne svetlobe. Vročina bo smrečico samo izsušila in kaj hitro bo začela puščati iglice.
  3. Zmanjšajte temperaturo v sobi, kjer boste imeli smrečico postavljeno. Tako boste proces sušenja upočasnili in drevesce bo ostalo sveže dlje časa.
  4. Zmeraj poskrbite za dovolj vode v podstavku vaše smrečice.
  5. Ponoči zmeraj izključite okrasne lučke na drevescu, saj boste s tem tudi prihranili na energiji in hkrati boste preprečili, da bi se drevesce zaradi topline lučk hitreje sušilo.
  6. Ves čas preverjajte, če je drevesce dovolj sveže, če se ne začenja sušiti, če ima dovolj vlage in dovolj vode. Ko se pa končajo prazniki pa nikar ne obdržite drevesca v stanovanju oz. v hiši, saj boste kar hitro imeli stanovanje polno iglic.
  7. Po praznikih ne vrzite smrečice v navadne smeti, ampak jo odpeljite v za to predvidene zabojnike na deponiji ali jo doma uporabite pri kompostniku. Lahko jo daste tudi razrezati in nasekljati na majhne koščke, ki jih lahko potem uporabite za zaščito okoli cvetličnih gredic.
  8. Zmeraj imejte pri roki sesalec, saj ga boste potrebovali za iglice

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top