Se bliža konec kuhinjskim otokom?

Kuhinjski otoki so že nekaj časa značilnost v kuhinjah, saj zagotavljajo dodatno shranjevanje, dodatno delovno površino in prostor za sedenje – in tudi na pogled so lahko videti osupljivi. Vendar je za nekatere ta ogromen kos pohištva le ovira, ki onemogoča dostop in omejuje prostor. Ali je morda čas, da razmislite o alternativah kuhinjskemu otoku ali ste vendarle veliki ljubitelj te kuhinjske arhitekture?

Ali je lahko eden od teh pohištvenih predmetov vredna alternativa zaželenemu kuhinjskemu otoku?

Vir: deVOL Kitchens

Večja jedilna miza je lahko prijeten nadomestek kuhinjskemu otoku. Če imate veliko prostora in si lahko privoščite večjo jedilno mizo, bo to prava odločitev, saj je lahko miza tudi razširljiva in k njej lahko posedete celotno svojo družino z obiski.

Vir: Houzz

Lahko si namesto kuhinjskega otoka umislite manjši pult za hiter zajtrk ali pavzo za kavo. Nekaj takšnega kot je prikazano na fotografiji lahko pride prav in se zlije s prostorom, brez da bi se kakorkoli zaletavali v ostre vogale kuhinjskega otoka.

Vir: Houzz

Se še zmeraj ne morete odločiti ali si želite kuhinjski otok ali ne? Lahko si umislite kakšen mesarski blok na kolesih. Ta je dovolj velik, da vam zagotavlja dodatno uporabno delovno površino in nekaj dodatnega prostora za shranjevanje. Če pa potrebujete nekaj dodatnega prostora, ga je mogoče premakniti na stran ali celo v drug prostor.

Vir: Houzz

Namesto kuhinjskega otoka, pa si lahko umislite čudoviti kotiček za druženje. V tej zračni sobi je zagotovo glavna atrakcija okenski sedež. Predstavljajte si, da se na teh blazinah ohlajate, medtem ko klepetate s kuharjem in uživate v pogledu na vrt. Ali pa grejete, ko srkate vročo čokolado in opazujete zimo, kako s snežinkami beli vaše dvorišče.

Včasih tudi preprosto ni potrebe po dodatni površini. Pomislite, kako uporabljate svojo kuhinjo in ali si zares želite dodatnih sedežev ali druge delovne površine. Če imate radi občutek pretočnosti v vašem domu, bi bilo morda bolje brez otoka.

Res je, da pogosto ni potreben dodaten kos velikega pohištva v središču kuhinje, vendar obstaja tudi kar nekaj razlogov, da razmislite o otoku v svojem kuhalnem prostoru …

1. Odličen je za shranjevanje

Neverjetno je, kakšno shrambo lahko skrivajo kuhinjski otoki. S kuhinjskim otokom enostavno nadoknadite pomanjkanje stenskih kuhinjskih omaric, kakor so to naredili v primeru na fotografiji.

Vir: Charlie O’Beirne – Lukonic Photography – Houzz

Na zadnjem delu je razkošen hladilnik za vino in nekaj polic za knjige z recepti in pecljatimi kozarci, spredaj pa je verjetno še nekaj omaric ali predalov. Lepota takšnega dizajna je v tem, da lahko zagotovite, da so stvari shranjene blizu tam, kjer so potrebne – kozarci in vino so zlahka dostopni z jedilne mize, na drugi strani pa lastniki lahko shranijo predmete, potrebne za kuhanje.

2. Pomagal vam bo pri pogledu v sobo

Predstavljajte si to kuhinjo brez otoka. Da, prostorno bi bilo, a oseba v kuhinji bi ves čas kazala hrbet preostali sobi. Z dodajanjem kuhinjskega otoka v sredino kuhinje v obliki črke L ali U bo vaš prostor takoj postal bolj družaben. Tu lahko enostavno pomivate posodo ali pripravljate hrano na velikem belem delovnem pultu, medtem ko enostavno klepetate s kom, ki sedi za jedilno mizo.

Vir: Houzz

4. Pridobili boste dodatno delovno površino

Tudi majhen otok lahko spremeni vaš prostor za pripravo kuhinje. V tej svetli sobi je kvadratna enota zagotovila še eno površino, ki je lastnikom olajšala življenje pri pripravi hrane. Ločeno območje, kot je to, je še posebej uporabno, če se kuhanja lotite hkrati v kooperaciji in si lepo porazdelite delo.

Vir: Houzz

Kaj menite o kuhinjskih otokih? So kot neka nuja, ki nikoli ne bo zastarala, ali nepotreben dodatek, ki vam je lahko samo v napoto? Delite svoje mnenje v komentarjih spodaj. Če iščete pravo nepremičnino v katero bi lahko umestili svojo sanjsko kuhinjo, lahko za pomoč pri iskanju takšne nepremičnine povprašate naše nepremičninske svetovalce.

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top