Naj bo vaša spalnica prostor za kvaliteten in miren spanec

Imate težave z nespečnostjo? Se zvečer borite, da bi vaše veke ostale zaprte? Vam zraven štetja ovac tudi branje »Vojne in miru« ne pomaga zaspati? Morda vam lahko z nekaj idejami pomagamo preiti v “zzzz…” stanje.

1. Pozabite divje stenske barve v spalnici

Mehke, umirjene barve na stenah in tleh pomagajo ustvariti sproščujoče okolje v vaši spalnici. Drzne preproge in divje stene prihranite za preostale prostore vašega doma.

2. Zasnova za spanje

Ponesite svoje misli v sprostitev. To boste lahko storili le, če se boste v svoji spalnici lahko resnično sprostili. Iz tega razloga, mora vaša spalnica biti prostor samo z enim namenom. S tem želimo poudariti, da iz spalnice odstranite pisalno mizo, počivalnik ali celo sobno kolo. Branje knjige v postelji tik pred spanjem lahko možganom sporoča različne signale. Ni nujno, da boste ob branju lažje zaspali.

3. Objemite temo

Ali ulična svetloba posega v vaše spalno zavetišče? Zatemnjene zavese lahko vašo spalnico obdržijo v takšnem primeru temno, kar telesu pomaga in sporoča, da je čas za spanje.

4. Izključite zaslone

Naj bodo motnje za spanje na minimumu tako, da mobilne telefone, tablice in prenosne računalnike pustite zunaj spalnice. Če si pa resnično ne predstavljate večera brez ogleda vaše najljubše TV serije ali humoristične nanizanke, si omislite televizor, ki ga je mogoče ob neuporabi skriti. Morda televizor v omari, katero zaprete, kadar televizorja ne uporabljate.

5. Namestite stikala za zatemnitev luči

Zatemnitev luči v spalnici približno eno uro pred spanjem, pomaga preklopiti možgane v stanje spanja.

Vas morda prodaja vaše nepremičnine tako močno skrbi, da zaradi tega ne morete zvečer zaspati? Naj vam pri boju proti nespečnosti pomagajo naši izkušeni posredniki. Vi se boste naspali, za prodajo vaše nepremičnine pa bo strokovno poskrbljeno. Poiščite svojega nepremičninskega posrednika tukaj.

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top