Iskanje najboljše lokacije za novi dom

15_image_large.jpg

Najti pravo lokacijo, sosesko za novi dom zna biti težko.

Vsaka soseščina ima svoje prednosti in slabosti. Prav zaradi tega je definicija perfektne lokacije za vaš novi dom izjemno težka in je odvisna od vaših želja, zahtev in stila življenja. Mlade družine si želijo živeti v bližini šol ali vrtcev, starejši ljudje pa so zainteresirani za življenje v bližini centra mesta.

Predstavljamo vam nekaj nasvetov glede same lokacije vašega novega doma.

Kaj vam je pomembno?

Ko ste na lovu za novim domom, je pomembno, da razmislite o vaših najvišjih prioritetah, kar se tiče lokacije. Eno splošno pravilo je, da se zmeraj vzame v zakup bližina službe in bližina željene šole ali vrtca za aktivnosti vaših otrok. Na svojem novem domu lahko spremenite pravzaprav karkoli razen lokacije.

Če vam je pomembno veliko odprto dvorišče, boste iskali novi dom ali na obrobju mesta ali v kakšni starejši soseščini. Če vam je pomembno, da kupite novejšo hišo v mestu, potem boste zaradi tega imeli morda manj dvoriščnega prostora in tudi manj zasebnosti. Delno tudi zaradi tega, ker še na dvorišču okrog hiše stojijo mlada drevesa.

Čas in pot v službo, bližina trgovskih centrov, bližina bolnišnice, pošte bo prav tako imela velik vpliv na vašo izbiro lokacije novega doma.

Morda bi bilo dobro tudi, da razmislite in se pozanimate o sami kakovosti vode in zraka na lokaciji o kateri razmišljate. Nekaterim je tudi pomembno kako je pozimi s pluženjem dovozne ceste v ulici.

Delajte s posrednikom, ki razume vaše potrebe glede lokacije

Vaš nepremičninski posrednik vas mora spraševati veliko vprašanj, da bi lažje razumel kakšne so vaše potrebe glede lokacije.

Potrebno je vedeti kaj je pomembno našim strankam, da jim lažje pomagamo izbrati in najti perfekten novi dom na pravi lokaciji.

Razmišljajte na dolgi rok

Čeprav je pomembno razmišljati o potrebah, ki jih imate sedaj, je pa pomembno razmišljati tudi o potrebah, ki jih boste lahko imeli čez 10 let ali več.

Če ima vaš otrok samo še eno leto in bo končal osnovno šolo je morda vredno razmisliti o bližini srednje šole za katero se odloča. Če bo bližina srednje šole seveda tako pomembna kakor bližina osnovne šole. Prav tako je enako pri vas, če razmišljate o tem, da bi zamenjali službo, morda ni potrebno iskati lokacije, ki bi bila v bližini vaše sedanje službe.

Našim strankam večkrat tudi povemo, da bodo v novem domu najverjetneje vsaj 5 let, če ne zagotovo več, tako da je vredno razmisliti za vsaj 5 let naprej kaj je na izbrani lokaciji dobrega in kaj morda ne.

 

Če imate težave pri iskanju vašega novega doma, se obrnite na naše nepremičninske svetovalce, ki jih najdete na naši spletni strani www.re-max.si

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top