Nakup ali najem? Kaj je primernejše za vas?

Najem-ali-nakup.png

To je zdaj vprašanje! Res je, to vprašanje si postavi zagotovo vsak, ki se odloča, da bi se preselil v novi dom. Bodisi je to mlad par, mlada družina ali družina, katere otroci so že šli vsak po svoje itd. Tisti, ki se odločajo za najem se sprašujejo, če ne bodo s tem zapravljali svojega denarja. Medtem, ko tisti, ki se odločajo za nakup razmišljajo, če se jim bo investicija v nepremičnino izplačala na dolgi rok.

Vsekakor pa je vsem jasno, da lastništvo nepremičnine prinaša določene prednosti. Odločite ali kupiti ali vzeti v najem je torej popolnoma osebna odločitev in temelji na več faktorjih.

Štirje faktorji za razmislek

  1. Stanje trga – Kakšna je cena nepremičnine na lokalnem trgu? Pomembno je, da razumete stanje trga nepremičnin in kako trg vpliva na cene preden se odločite za nakup ali najem.
  2. Služba – Imate zagotovljeno stabilno službo? Če je vaš načrt živeti v kraju kjer kupujete nepremičnino dlje časa oz. ne vidite razloga za selitev drugam, potem je morda lastništvo nepremičnine najboljša rešitev za vas.
  3. Čas v življenju – V katerem življenjskem obdobju ste trenutno? Če imate družino, lahko lastništvo nepremičnine doprinese k stabilnejši življenjski situaciji brez kakšnih nepredvidljivih situacij, ki jih prinaša najem.
  4. Ara in kredit – Imate dovolj prihranjenega denarja, da lahko položite aro za nepremičnino? Ste se pozanimali na banki, če ste tudi kreditno sposobni v primeru, da potrebujete vzeti kredit za nakup?

Prednost biti lastnik nepremičnine

  1. Finančna investicija – mesečni obrok za kredit pomeni vašo pridobitev in ne pridobitev vašega najemodajalca v primeru najema in najemnine.
  2. Kvaliteta življenja – biti lastnik nepremičnine prinaša tudi večjo stabilnost in nadzor, ki je navadno ne dobite pri najemu. Izjemno dober občutek je, ko pridete domov v prostore katerih lastnik ste.
  3. Naredi kar želiš – Ko ste lastnik nepremičnine ni potrebno posebno dovoljenje preden bi radi prepleskali kakšen prostor ali na steno obesili kakšno novo umetniško sliko. Sami se lahko odločite o večjih in manjših obnovitvenih delih, ki jih želite v svojem stanovanju ali hiši narediti.

Kako vam lahko RE/MAX pomaga?

Kakorkoli se boste odločili, vam lahko naši izkušeni RE/MAX posredniki pri nakupu ali najemu pomagajo, ter tako poskrbijo, da boste vi lahko brez skrbi. Ne odlašajte in pokličite naše RE/MAX nepremičninske posrednike. Poiščite svojega posrednika na www.re-max.si

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top