7 stvari za razmislek preden se odločite za nakup hiše z bazenom

bazen-hiša2.jpg

Zraven tega, da lahko priredite zabavo ob bazenu, se v največji poletni vročini ohladite ali pa imate samo izgovor, da kupite najbolj smešno vodno blazino v obliki velikega krofa, obstaja še več drugi razlogov zakaj za nakup nepremičnine z bazenom ni potrebno dolgo razmišljati. Ampak kljub vsem točkam, ki pričajo za nakup nepremičnine z bazenom, je vredno razmisliti in pretehtati tudi tiste točke, ki so proti nakupu takšne nepremičnine.

Ogled naj bo tudi pregled

Če ste se zaljubili v hišo, ki ima na dvorišču vgrajen bazen, se dogovorite s kakšnim podjetje, ki gradijo takšne bazene, da pridejo z vami na kakšen ogled in naredijo celoten pregled. Vodovodna napeljava ne sme nikjer puščati, vodna črpalka mora biti testirana, prav tako pa mora biti grelec za vodo v dobri kondiciji. Dodatna oprema, kot so pokrivala in zaščitne mreže, zahtevajo tudi podroben pregled. Težave pri bazenih lahko nastanejo z leti, zato nikakor ne pozabite vprašati lastnika za leto gradnje bazena in morebitna popravila, ki so bila na bazenu ali napeljavi narejena.

Poizvedba

Ko se gre za bazene, je znanje o njih izjemno pomembno. Pri podjetjih za gradnjo bazenov se pozanimajte o kakšnih predpisih o zasebnih bazenih, saj lahko obstajajo tudi kakšne omejitve, ki jih je vredno preučiti in vedeti. S tem podjetje se pogovorite tudi  o stroških vzdrževanja takšnega bazena. Vredno je tudi preveriti koliko hiš z bazenom ali brez, je bilo v bližnji okolici prodanih, tako boste vedeli tudi, če je to dobra naložba ali ne.

Skoki iz skakalnice

Tekmovanja v skokih iz skakalnice v bazen so zagotovo zabavna, vendar se zabava lahko kaj hitro konča, ko boste prejeli račun za vodo in elektriko. Pri lastniku se pozanimajte tudi o teh stroških, sploh v mesecih, ko je bazen izjemno aktiven.

Čas je pomemben

Kljub finančnim obveznostim, ki jih imate zaradi bazena, se je tudi vredno vprašati koliko časa boste porabili za čiščenje, vzdrževanje, pokrivanje, odkrivanje, praznjenje in razkuževanje tega bazena. Če se vsako leto odpravite za nekaj tednov na počitnice na morje ali kakšno gorsko koči, se je vredno tudi vprašati koliko časa boste sploh preživeli v bazenu? Preverite svoj urnik in takoj boste ugotovili ali sploh ima smisel kupiti nepremičnino z bazenom oz. iti v takšno investicijo.

Varnost na prvem mestu

Zunanji bazen zna predstavljati največjo možno vrsto zabave. Je tudi prijeten dodatek, ki lahko dobro vpliva na druženje družinskih članov ali prijateljev. Vendar, da ste ob tem sproščeni je potrebno preveriti tudi kako je z varnostjo pri takšnem bazenu. Zaščitna mreža ali celo ograja je nujno potrebna, če imate majhne otroke ali domače živali. Tako se jim prepreči, da bi prišli v stik z globoko vodo, ki je lahko tudi usodna.

Dodana vrednost

Da bi ugotovili ali bo bazen povečal ali zmanjšal vrednost vaše nove nepremičnine, se ozrite naokrog. Gre za dobro lokacijo? Ima veliko zagotovljene svetlobe? Preiščite druge nepremičnine v bližini in preverite ali imajo druge hiše tudi bazen. Če v bližini ni nobene hiše z bazenom, lahko to dobro vpliva na vrednost nepremičnine, saj v tem primeru gre za dodatno funkcijo nepremičnine. Če se vam pa pred nakupom hiša zdi perfektna za vas, vendar bazen ni tisto kar bi si želeli, se morda raje posvetite iskanju nepremičnine brez bazena, saj boste tako veliko privarčevali.

Vreme in podnebje?

Ideja, da bi imeli bazen vam je seveda najljubša – večerna kopanja, čofotanje otrok in jutranja telovadba v bazenu pred hišo. Kaj pa če živite v predeli, kjer zunanji bazen ne bi imel smisla? Potem boste imeli bazen v uporabi samo nekaj dni, če živite v delu, kjer je hladnejše podnebje.

Z vsemi točkami proti, ki smo vam jih našteli, je sedaj samo še pomembno, da preverite, če je to najboljše za vašo družino. Seveda so tukaj pomembni stroški, vendar nihče ne more zanikati, da je bazen tisto kar lahko družino tudi zbliža in je kriv za najlepše spomine v življenju. Odločitve, odličitve…

Če iščete nepremičnino z bazenom ali brez, jo poiščite na naši spletni strani www.re-max.si

 

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top