5 prostorov na katere ne pomislite, da bi jih očistili pred ogledom vašega doma

iščenje-pečica.jpg

woman cleaning an oven

Kadar prodajate svoj dom, lahko ves napor, ki ste ga vložili v to, da je vaš dom bil zmeraj čist, pride do dodatne vrednosti. Vaš dom se lahko hitreje proda.

Čeprav večina lastnikov ne bi niti v sanjah pomislilo, da bi pustili v kuhinji veliko umazane posode in polno pomivalno korito, kadar bi na ogled prišel potencialni kupec, vam mi vseeno tukaj dajemo pet območij vašega doma, ki jih pri čiščenju ne smete zanemariti.

1) Garaža

Da boste svojo garažo prikazali v njeni najboljši luči, vam predlagamo, da se znebite vsega tistega, česar ne potrebujete in pospravite ter organizirate vse preostalo. Svoje orodje skrbno pospravite v omarice, ki so za to namenjene. Vse to pomaga, da kupec vidi možnosti shranjevanja. Potencialnemu kupcu dajte čim več prostora, da si bo lahko naredil tudi svojo predstavo o tem kakšne so shranjevalne možnosti garaže.

2) Dvorišče

Ne zamudite priložnosti, da potencialne kupce šokirate z urejenostjo svojega dvorišča. Kupec vašega doma morda išče ravno prav urejeno dvorišče hiše. Očistite kamin in uredite poti okrog hiše. Če opravljate oglede v poletnih mesecih in imate na dvorišču postavljen bazen ali masažno kad, le to pustite vključeno in odkrito. Tako si bodo potencialni kupci lažje predstavljali sebe pri namakanju v bazenu ali masažni kadi. Vsekakor pa poskrbite za to, da bo vaše dvorišče čisto in urejeno. Z vodnim curkom očistite poti okrog hiše, pokosite travo, očistite dvorišče listja, morda tudi zamenjate kakšne odmrle rastline z novimi in če imate kakšne domače živali, nikakor ne pozabite pobrati njihovih iztrebkov.

3) Omare in predali

Presenečeni bi bili nad tem, koliko potencialnih kupcev med ogledom stanovanj ali hiš odpre kakšen predalnik v kuhinji ali dnevni sobi. Seveda so nekateri samo radovedni, kako se odpirajo omare, če so vsi mehanizmi še v redu, drugi bi radi preverili koliko ima kakšna omara ali predalnik prostora za shranjevanje, tretji pa samo preverjajo, če bodo kupili stanovanje od urejenih lastnikov. Da, tudi takšne potencialne kupce najdete. Uporabite razpredelne škatlice, da lahko lepo uredite notranjost vaših predalčnikov. S polic pobrišite nastali prah, še posebej v kuhinji na poličkah in iz nape. Kuhinjske krpe, ki se vam sušijo pa nikakor ne pustite neurejeno ležati na kuhinjskem pultu ali radiatorji. Lepo jih preložite in lepo preložene obesite čez radiator ali na ročaj v kuhinji.

4) Pralnica

Police umazane in lepljive zaradi pralnega prahu, kupi umazanega perila, ki so razmetani po tleh ali v kotu ali postavljeni v škafu na samem pralnem stroju, vse to odvrača poglede in zanimanja potencialnih kupcev. Detergente, pralni prah in ostale pripomočke za čiščenje shranjujte v omari ali jih lepo zložite na za to namenjeni polici. Očistite tudi prah iz stenskih ploščic in iz vrat pralnega in sušilnega stroja. Ne pozabite tudi na predal za detergent pri pralnem stroju, da ga očistite zasušenega detergenta za pranje perila.

5) Gospodinjski aparati, bela tehnika

Nekateri lastniki do sijaja očistijo vse aparate, vendar samo od zunaj. Kakor smo že prej omenjali, da se najdejo kupci, ki odpirajo omare, se najdejo tudi kupci, ki ob predpostavki, da gospodinjski aparati ostanejo v stanovanju, odprejo kakšno pečico ali pomivalni stroj ali celo hladilnik. Poskrbite za to, da v pečici ne bo umazanih posod in neprijetnih vonjav po zažganem. V hladilniku pa uredite in lepo s folijo pokrite kakšne ostanke hrane. Prav tako lepo očistite steklokeramično ploščo, saj se na njej res poznajo vse lise in kapljice olja.

Resni kupci bodo že ob vstopu v stanovanje vedeli ali želijo videti še ostali del stanovanja ali ne. Če se počutijo tako kakor, da bi potrebovali zaščitno obleko, potem ne bodo dolgo na ogledu in jih tudi nič več ne bo zanimalo. Čista hiša ali stanovanje potencialnega kupca prevzame in mu da željo, da si ogleda čim več. Morda pa vam že tik pred odhodom dajo ponudbo za stanovanje.

Za pomoč pri čiščenju najemite čistilni servis. Za prodajo vašega doma pa pokličite naše kvalificirane strokovnjake pri RE/MAX-u.

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top