5 nasvetov kako preboleti nepremičnino, ki vam je “ušla”

1200x800.jpg

Končno ste našli svoj novi sanjski dom. Ima vse kar ste si želeli, od perfektne razporeditve prostorov, odlične lokacije, prijaznih sosedov, novih napeljav, ter vse do najnovejše kopalniške opreme. Porabili ste več ur, več dni, že nekaj mesecev z iskanjem in sedaj ste ga našli. Vse od kar ste odkrili in videli to nepremičnino, si predstavljate kako boste naredili vselitveno zabavo, kako se boste poleti ob žaru družili s prijatelji na dvorišču in v jeseni pekli kostanje. Ampak usoda se obrne. Iz nekega neznanega razloga se lastnik odloči, da nepremičnine, svojega doma ne proda. Vaš nov sanjski dom odplava po vodi. Kako si opomorete? Tukaj je nekaj nasvetov.

Vrnite se v sedlo

Če že morate žalovati za sanjskim stanovanjem ali hišo, to naredite hitro. Morda na hitro nazdravite nečemu, kar bi lahko imeli in se podate naprej v lov. Današnji trg je izjemno hiter, kar pomeni, da dobre in lepe nepremičnine hitro dobijo nove lastnike. Je pa tudi res, da si kakšen lastnik zmeraj lahko premisli in naenkrat ne želi več prodajati. Vi pa si, medtem, ko žalujete za tisto neusojeno sanjsko nepremičnino, lahko v istem trenutku izgubite novo nepremičnino. Morda in zagotovo primernejšo in dosegljivo.

Ne primerjajte

Izbrišite fotografije neusojene »sanjske« nepremičnine. Izbrišite jo iz emailov, iz telefona, v kolikor ste kakšne fotografije naredili na ogledu. Nikakor ne primerjajte prihajajočih nepremičnin s to, ki vam je ušla. Obstaja veliko novih domov, ki imajo drugačne, a vseeno izjemno dobre lastnosti. Odprite oči in odprite srce za nov sanjski dom.

Ne prenaglite se

Naj vas ta frustracija, da ste sedaj izgubili možnost nakupa novega doma, ne potisne v to, da bi pri naslednji nepremičnini na vsak način želeli hiteti. Nikakor se ne prenaglite z nakupom naslednje nepremičnine, ki vam bo všeč. Vse dobro premislite. Storite natanko tako kakor ste to naredili za tisto, ki vam je ušla. Ostanite zvesti svojemu seznamu želja.

Ponovno preračunajte svoje finančne zmogljivosti

Naredite ponoven izračun koliko lahko namenite za nakup novega doma. Ali morate biti previdnejši, ko dajete ponudbo ali pa si lahko privoščite za nepremičnino ponuditi tudi več kakor vaš tekmec (drugi kupec). Morda si vseeno lahko privoščite in ogledate za kakšen razred dražje nepremičnine. Morda pa raje začnete gledati nepremičnine na obrobju mesta. Zna biti, da bo ravno tista imela vse kar si želite?

Pogovorite se s svojim posrednikom

Vaš RE/MAX posrednik vam bo rade volje svetoval ter pomagal pri izbiri primerne nepremičnine. Nikar ne odlašajte, poiščite svojega posrednika ali posrednico na naši spletni strani: www.re-max.si

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top