Kako pripraviti nepremičnino za prodajo

Zamislite si, da gledate sveže pobarvan, očiščen avto, ne nujno nov, ali na drugi strani podobno, ne nov, vendar zanemarjen avto. Katerega bi raje imeli? Podobno je z nepremičnino, mar ne?

Vrednost vaše nepremičnine je cena, ki jo je na nepremičninskem trgu nekdo pripravljen plačati. Zato se postavite v vlogo kupca in se sprehodite čez dvorišče in čez vaš dom. To vam bo dalo prave ideje, kako boste pripravili vaš dom, preden ga boste pokazali potencialnim kupcem. Z nasveti vam pri tem lahko pomaga tudi RE/MAX-ov nepremičninski svetovalec. Morda so potrebni le majhni popravki, da bo videti veliko bolj prijazen in zanimiv.

Bodite potencialni kupec in se najprej razglejte po okolici. Pokosite trato, dodajte cvetje, oblikujte grmičke, odstranite odvečne predmete. Prvi vtis je pomemben.

Ko stopite skozi vrata, bodite pozorni, da na vhodu ni motečih elementov (metla, smetišnica, pajčevina ali kakšni drugi znaki zanemarjenosti objekta). So morda stene potrebne pleskanja, so okna očiščena, je preproga potrebna čiščenja? Je prostor očiščen in v njem ni odvečnih predmetov, ki ga zasičijo?

Kako je z gospodinjskimi aparati?

Seveda je boljše, če delujejo in so očiščeni. Bodite pozorni tudi na malenkosti, ki ste jih vi morda že sprejeli in se nanje navadili, kupca pa lahko zmotijo (počasen curek iz vodovodnih pip, nedelujoče, viseče električne vtičnice).

Iz prostorov, omar in komod odstranite vso odvečno kramo, tudi velike lončnice bodo zmanjšale prostor, česar pa si ne želite. Rože na okenskih policah prostor naredijo temnejši, tako da premislite, ali so res nujne.

Slab primer.

Slab primer.

Če pa razmišljate o prenovi svojega doma, razmišljajte dolgoročno, saj lahko z določenimi atributi dvignete vrednost vaše nepremičnine.
6 nasvetov vam lahko pri tem pomaga:

  1. Ustvarite vtis, ki ostane. Uredite okolico in vrt skladno s skladnimi dodatki.
  2. Ustvarite lepo, privlačno kuhinjo.
  3. Napolnite dom s toplino, vgradite ali posodobite kamin.
  4. Osvežite prostore z barvami.
  5. Prenovite kopalnico v oazo miru.
  6. Poskrbite za lep videz tal.

Seveda pa ne pozabite, pri prodaji lastne nepremičnine težje ostanete objektivni in ocenite, kaj so atributi vaše nepremičnine. Posvetujte se s strokovnjaki na tem področju – RE/MAX svetovalci, ki se vživijo in vsako nepremičnino prodajajo, kot bi bila njihova, a pri tem ostajajo objektivni.

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top