Želimo vam uspešno selitev! Nasveti za čim manj stresno selitev.

Če ste na poti, da skočite v vznemirljiv, vendar grozljiv proces prehoda v nov dom, niste sami. Več kot 35,5 milijona prebivalcev Sveta se seli vsako leto. Z glavo in razmišljanjem vse od organiziranja in pakiranja do dvigovanja in premikanja težkih škatel, lahko hitro pozabite na majhne stvari, ki vam lahko olajšajo življenje med selitvijo. Pomislili smo na vse majhne podrobnosti, ki jih je ob selitvi enostavno mogoče spregledati.

Previdno izklopite vaše elektronske naprave

Ne vlačite vtikača kar tako za kabel in nikakor ne pomečite vaše elektronske naprave v škatlo kar eno na drugo. Malenkost potrpljenja in načrtovanja vam lahko pomaga zaščititi vaše drage elektronske naprave, kot so televizorji, prenosniki in stereo sistemi. Raje dvakrat premislite preden se sami želite lotiti premikanja ogromnega LCD televizorja. Kar hitro lahko pride do poškodb zaslona ali ohišja. Sledite navodilom za demontažo televizorja po korakih, da se prepričate, da nič ne bo poškodovano. Vse uporabniške priročnike postavite v mapo, da se ne bi izgubili v selitvenem kaosu, vendar ni panike, če ste jih izgubili, ker lahko običajno najdete priročnike na spletnih mestih proizvajalcev. Ob nakupu večjega lcd televizorja vam priporočamo, da zmeraj ohranite originalno embalažo, če vam to prostoro ali shramba dopušča, saj boste le tako lahko vaš ponos dnevne sobe najbolj varno preselili v novi dom.

Pomislite tudi na hrano

Ne pozabite na večerjo – še vedno morate jesti med samo selitvijo. Pakiranje kuhinje je običajno zadnji, najbolj zahtevni del selitvenega procesa. Vendar načrtujte tako, da ne boste lačni, če boste vso hrano že odposlali na novo lokacijo.

Donirajte: Razmislite o darovanju konzervirane ali neodprte hrane kakšni vaši lokalni ustanovi, ki bo vedela kam. To pomeni eno stvar manj za pakiranje in hkrati podpirate vašo skupnost in pomagate nekomu.

Načrtujte obroke: Za načrtovanje obrokov uporabite živila, ki so še vedno v hladilniku in zamrzovalniku. Vzemite seznam živil, ki jih imate na voljo, do velikega dne.

Nalepke in organizacija: Ne spakirajte že vseh posod za kuhanje. Označite vaše selitvene škatle, da lahko zlahka dostopate do kuhinjskih pripomočkov, ki jih še vedno potrebujete za hitro pripravo večerje. Razmislite o načinu pakiranja aparatov, ki jih ne potrebujete, kot je mešalnik, in postavite vsakodnevne predmete, kot so lopatice, na vrh za lažji dostop.

Nujne stvari

Prenesli ste zadnjo škatlo in sedaj ste pripravljeni na prho, hrano in sprostitev. V tistem trenutku se spomnite, da so vaše toaletne potrebščine zakopane v ducatih škatlah, razporejenih po hiši. Izogibajte se tej preveč običajni napaki tako, da spakirate eno ali dve “škatli bistvenega pomena”, ki vsebujejo dodatna oblačila, brisače, toaletne potrebščine, zdravila, posteljnino in polnilce za telefone, ki jih boste zagotovo potrebovali.

Ne pretiravajte – poznajte svoje mejeMogoče bi bilo vabljivo, da prihranite denar s tem, da sami premikate, vendar nikakor ne z glavo skozi zid. Za premikanje težjih predmetov pokličite pomoč ali prijateljev ali selitvenega servisa. »Če niste prepričani, ali lahko del svojega gibanja dosežete brez strokovne pomoči, ne poskušajte.  Uspešnost selitve je v podrobnostih. S pametnim načrtom ne boste pozabili na majhne stvari. Bodite mirni in pokličite RE/MAX strokovnjaka, da naredite vaš naslednji korak. Nakup ali prodajo nepremičnine.

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top