Kaj je pomembneje? Stil ali lokacija?

Kaj je pomembnejše, ko gre za nakup novega doma? Stil in velikost hiše? Ali soseska, v kateri je dom?

To vprašanje so pri RE/MAX Kanada zastavili mnogim kupcem, da bi dobili odgovor o tem, kaj je pomembnejše: stil ali lokacija?

91% je reklo, da je »Lokacija« najpomembnejša

Seveda bo razprava med slogom ali lokacijo vedno odvisna od želje stranke; Vendar pa je z vidika ponovne prodaje bolje, če izberete privlačno sosesko, po mnenju mnogih.

Vaš dom ni osamljen otok. Za investicijske namene je morda težje prodati lepo hišo v neprivlačni soseski.

Še ena točka, ki govori v prid lokaciji je, da je vaš dom precej lažje nadgraditi, kakor pa nadgraditi celotno sosesko. Vedno lahko uredite hišo in dobite dober donos vaše naložbe.

Stavbo lahko obnovimo po pravi ceni. Negativnih zunanjih vplivov soseske pa ni mogoče takoj določiti, kot so npr. bodoče železniške proge ali nove tovarne.  

Odlična lokacija je idealna tudi z vidika načina življenja. Veliko družin si deli skupno vozilo; zato je izjemno pomembno, da živijo v soseski od katere je mogoče do službe, šole ali trgovine priti tudi peš ali s kolesom ali pa da obstaja dobra povezava lokalnega avtobusnega prometa.

Izbira doma, ki je v soseščini ali blizu nje, kjer delate ali se družite, povzroča manj stresa, kot če se vozite.

9% jih je odgovorilo, da sta “stil in velikost doma” najpomembnejša

Čeprav večina naših anketiranih verjame v frazo, “lokacija, lokacija lokacija,” je bilo še vedno peščica tistih, ki trdijo, slog in velikost doma je najbolj kritična, da se prepriča, da ustreza potrebam stranke.

Na primer, če se preselite v hišo, ki je manjša od tiste, za katero ste upali, čeprav je lokacija odlična, lahko utesnjen dom vsakodnevno vpliva na vaše čustveno počutje.

Vsak dan živiš v svoji hiši. Če postavitev ni primerna za vas ali vašo družino, to ne bo delovalo. Seveda je lokacija zelo pomembna, vendar ne ogrožajte vaše največje naložbe.

Iščete dom, ki je na odlični lokaciji in je idealen za vas? Poiščite pravega agenta, ki vam bo pomagal pri iskanju.

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top