4je razlogi zakaj je bolje kakor sam, prodajati z nepremičninskim posrednikom

264765_053c7cd6ab4bcbd6397ce974901945fb_large.jpg

Gospod Klemp je želel prodati svoje posestvo. Njegovo posestvo zajema motel in dve samostojni hiši in se nahaja nekje na samotnem predelu poti od Ljubljane proti Bovcu. S prodajo se je ukvarjal več mesecev, vendar brez kakršnegakoli uspeha. Lokacija zagotovo ni imela tako velike vloge pri tem, da še zmeraj ni uspel prodati nepremičnine. Naložiti nepremičnino na spletne portale za prodajo nepremičnin res ne zahteva veliko znanja, vendar je najboljši način za prodajo nepremičnine in od prodaje dobiti največ kar je možno, le eden. Delo z nepremičninskim posrednikom, ki vam pri prodaji takšnih nepremičnin lahko še kako pomaga. Ne verjamete? No, tukaj je nekaj argumentov zakaj vam lahko pomaga:

1. Posrednik lahko poveča vaš zaslužek

Veliko ljudi je mnenja, da bodo dobili več denarja od prodaje nepremičnine, če se ne bodo odločili za prodajo s pomočjo nepremičninskega posrednika. Statistika kaže ravno nasprotno, prodaja s pomočjo posrednika prinaša višje izkupičke od prodaje in ti zadostujejo tudi pokritju provizije ter ostalih morebitnih stroškov. Nekaj je zagotovo, posrednik ima vsa orodja in znanja, da vašo nepremičnino primerno oceni. Raziskave prav tako kažejo, da se tiste nepremičnine, ki so ocenjene pravilno hitreje prodajo kakor nepremičnine, katerih cena je v samem začetku občutno previsoka.

2. Posrednik vam lahko prihrani veliko časa

Objava vaše nepremičnine na spletnem portalu za prodajo res vzame samo nekaj minutk. Kar pa se tiče organizacije s potencialnimi kupci ali pa tistimi, ki se tako predstavijo, pa je druga zgodba, to pa vam lahko vzame veliko več časa in hkrati tudi energije. Od izbora primernih kupcev, do svetovanja kako pripraviti vaše nepremičnine na oglede, izvajanje ogledov (nikdar ne veste kdo se skriva za vašim »kupcem«, ki vas je poklical po telefonu), do primerne direktne promocije potencialnim kupcem ter še veliko drugih učinkovitih aktivnosti. To vam samim lahko vzame veliko energije.

3. Posredniki se pogosteje dogovorijo za boljši posel

Najbrž ste ponosni na svoj »poker« obraz, ampak a ste v resnici dovolj dober pogajalec, da se boste pogajali za eno največjih prodaj v vašem življenju? Danes že veliko kupcev najame posrednika in vi se boste potem pogajali s posrednikom za ceno, si res želite pogajati se s strokovnjakom pogajanj? Ko najamete posrednika za prodajo vaše nepremičnine dobite tudi strokovnega in izkušenega pogajalca za nakupne ponudbe in kontra ponudbe. Tako ste lahko brez skrbi, da bo posel izpeljan čim bolj v vašo korist.

4. Posrednik zmanjša vaš riziko

Nepremičninski posli so zmeraj bolj zakomplicirani posli in kar kličejo po napakah v vseh administrativnih zadevah, ki jih takšen posel potegne za seboj. Posredniki so pri tem izkušeni in zato marsikaj opravijo namesto vas.

Razmišljate o prodaji vašega doma? Ali bi želeli kupiti samotno posestvo nekje na poti od Ljubljane proti Bovcu? Poiščite svojega RE/MAX posrednika na www.re-max.si

Vsa podobnost z resničnimi osebami je zgolj naključna.

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top