Cene stanovanjskih nepremičnin v območju evra in EU v drugem četrtletju višje

Luxembourg, 7. oktobra – Cene stanovanjskih nepremičnin v območju evra in EU so se v drugem četrtletju, ko so v veljavo stopili ukrepi za zamejitev širjenja koronavirusa, zvišale. V območju evra so se na letni ravni povečale za pet odstotkov, v EU pa za 5,2 odstotka. Na četrtletni ravni so se v državah z evrom povišale za 1,7 odstotka, v uniji pa za 1,5 odstotka.

Danes objavljeni podatki evropskega statističnega urada Eurostat kažejo, da so se stanovanjske nepremičnine v Sloveniji v drugem trimesečju na letni ravni podražile za 5,1 odstotka, na četrtletni pa za 1,9 odstotka.

Med državami, za katere je imel Eurostat podatke, so imele najvišje letne rasti Luksemburg (+13,3 odstotka), Poljska (+10,9 odstotka) in Slovaška (+9,7 odstotka), največje padce pa Madžarska (-5,6 odstotka) in Ciper (-2,9 odstotka).

V primerjavi s prvim četrtletjem pa so najvišje rasti beležili Luksemburg (+4,4 odstotka) in Italija (+3,1 odstotka), največje padce pa Madžarska (-7,4 odstotka) in Estonija (-5,8 odstotka).

Vir: STA

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top