4 preprosto prezrte stvari na katere bi morali kupci biti pazljivi

Lahko se kaj hitro navdušite nad domom, ki ponuja prostorno dnevno sobo, mirne spalnice, tla iz pravega lesa in kuhinjo po zadnjem trendu. Prav tako je preveč enostavno spregledati pomembne stvari, ki niso tako očitne – tudi, če so prav tako pomembne za srečo vaše družine v domu. Oglejmo si 4 stvari, ki bi jih ljudje morali razmisliti in preveriti, ko kupujejo novi dom.

1. Varno parkiranje

Parkiranje na zasebnem parkirišču je pomembno iz več razlogov. V mestnih območjih gre za udobje, osebno varnost in prihranke pri stroških. Brez garaže ali parkirnega prostora boste morda morali parkirati daleč od svojega doma. Veliko boste porabili časa, ko boste krožili okrog bloka in iskali parkirišče. Pazljivi boste morali biti tudi na morebitne nepridiprave, če boste morali parkirati daleč stran in hoditi domov, še posebej pozno ponoči. Parkiranje na uličnih parkiriščih vas lahko stane veliko v obliki nenačrtovanih parkirnih kazni, možnega vandalizma in morebitnih nesreč s pobegom, medtem, ko je vaš avto parkiran. V nekaterih primestnih in podeželskih območjih morda niti ni mogoče parkirati pred svojim domom na ulici.

Kjerkoli nameravate živeti, je garaža pomemben dejavnik. Podzemna garaža ali garaža z vhodom v dom je idealna. To poveča osebno varnost in zmanjša račune za parkirišče. Ter še ob večjih nakupih vam pride prav, saj imate enostaven dostop do svojega doma.

2. Možnost, da je nepremičnina ali okolica onesnažena

Maria Rodale, avtorica ekološkega vrtnarstva Maria Rodale, in vnukinja ustanoviteljice revije Rodale’s Organic Gardening, je bila šokirana, ko je odkrila, da ima zemlja na njenem posestvu visoko stopnjo strupene kontaminacije s svincem. Raziskave so jo pripeljale do odkritja, da je bil dom ob njej v letu 1950 bencinska črpalka. Na žalost je njena družina še pred tem spoznanjem jedla kontaminirane proizvode iz svojega zelenjavnega vrta.

Preden dokončate nakup novega doma, je koristno narediti konkretno iskanje zemljišč. Agencija za varstvo okolja vzdržuje posodobljene podatke o mestih in okuženih zemljiščih, ki jih želite preveriti.

Morda boste želeli preveriti, ali je vaša predvidena občina prebivanja uvedla integriran program za upravljanje komarjev; če je tako, je verjetno, da bodo vašo površino zaplinili med sezono komarjev. Če imate kemično občutljivost, boste želeli preveriti pesticide, ki jih uporabljajo. To je tudi pametna poteza, če želite na vrtu posaditi domačo zelenjavo ali če imate hišne ljubljenčke. Nekateri uporabljeni pesticidi so posebej strupeni za mačke.

3. Okolica same skupnosti

Vsaka skupnost je drugačna, vsaka ima svoje edinstvene značilnosti. V vsakem primeru pa obstajajo kompromisi. Oddaljena skupnost gorskih vrhov je idealna za mir in tišino, ki jo ponuja, vendar morda ni veliko lokalnih ugodnosti ali priložnosti za zaposlitev. Uspešno mestno mesto ponuja veliko možnosti za zaposlitev, vendar je lahko kompromis visoka stopnja kriminala ali slabša kvaliteta zraku. Preden dokončate svoje načrte za nakup doma, je koristno raziskati skupnost, v katero se želite preseliti.

4. Lokalni vremenski vzorci

Vremenska presenečenja so neposredno ali posredno lahko tudi odgovorna za večje število oglasov za prodajo domov. Ljudje, ki se selijo na Pacifik severozahodno iz drugih območij, ne ostanejo vedno tam. Večina se preseli tja, vedoč, da dežuje pogosto, vendar se ne zavedajo, da bi lahko pogosto deževje škodljivo vplivalo na njih. Ljudje, ki se selijo na jugovzhodno obalo, tam ne ostanejo za zmeraj. Sploh v tujini in za ZDA je značilno, da marsikateri ljudje ob selitvi ne pomislijo na deževno območje in območje orkanov ali celo tornadov. Preden investirate v dom na novi lokaciji, je koristno, da na tem območju vsaj tedensko preživite najmanj teden. Če razmišljate o preselitvi na območje Velikih jezer, preživite teden tam v januarju, da preverite, ali lahko obvladate mraz in sneg. Če ste pripravljeni kupiti dom, vam lahko izkušeni agent pomaga izračunati, koliko hiše si lahko privoščite, in poiščite dom, ki vam bo v okviru vašega proračuna všeč. Poiščite agenta, s katerim boste delali tukaj.

 

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top