8 orodij, ki bi jih vsak dom moral imeti

orodja-za-dom.jpg

Vsak dom ob določenem času potrebuje nekaj vzdrževanja in popravil. Nekaj teh popravil ne zahteva velikih stroškov, če imate pri sebi nekatera osnovna orodja za popravila okrog hiše. Predstavljamo vam nekaj osnovnih orodij, ki bi jih vsak dom moral imeti pri roki.

Izvijači

Prepričajte se, da imate na voljo več različnih velikosti navadnih izvijačev in seveda križnih. Ti so najbolj pogosto uporabljeni vijaki. Kakšen set izvijačev vam že omogoča, da naredite skoraj vsa popravila ali sestavite kakšen kos pohištva. Za lažje projekte lahko izberete tudi verzije izvijača 4 v enem ali 2 v enem, ko lahko obrnete del za vijačenje in zamenjate v ročaju.

Kladivo

Dobro kladivo je vsekakor potrebno za obešanje kakšnih slik ali popravljanje ograje na balkonu ali okrog hiše, če je ograja lesena in ven pogleda kakšen žebelj. Investirajte v dobro kladivo, ki ima tudi dober ročaj, kateri vam ne bo drsel iz rok. Dobro je tudi razmisliti o gumijastem kladivu, če bi morali popravljati še kakšne občutljivejše dele pohištva, vendar za to lahko tudi zmeraj uporabite kakšno debelejšo krpo in tako pred udarcem zaščitite pohištvo.

Olfa nož

Dober olfa nož zagotovo ne sme manjkati v vaši škatli z orodjem, še posebej, če se ravno selite in morate odpreti vse škatle, ki ste jih skrbno zalepili z lepilnim trakom. Presenečeni boste kolikokrat boste potrebovali olfa nož, ker je res imenitno orodje z ostrim rezilom, katerega lahko po porabi enostavno zamenjate.

Vodna tehtnica

Samo kakšen milimeter je potreben, da kakšna polička izgleda res postrani. Vodna tehtnica vas bo teh visečih polic vsekakor rešila. Razen, če imate tako izurjeno oko, da vodne tehtnice ne potrebujete.

Meter (žepni)

Sebi boste prihranili veliko frustracij, če boste pred nakupom kakšnega pohištva ali naprave prostor prej izmerili in se prepričali, da bo omara ali sedežna garnitura prišla v določen kot vašega novega doma. Vsaj 5 metrski meter zagotovo ne sme manjkati v vsakem domu, je pa dobro imeti tudi kakšen krajši meter, ker je priročnejši za kakšne manjše kote, kjer morate obesiti kakšno sliko ali postaviti polico.

Svetilka

Izpad elektrike se lahko zgodi kadarkoli in na to, da zvečer ostanemo brez elektrike moramo biti pripravljeni. Vsaj eno kakovostno in vzdržljivo baterijsko svetilko bi vsak dom moral imeti nekje pri roki, v primeru izpada elektrike. Prav pridejo tudi, če dela opravljate v temnejših kotih. Pogledate lahko tudi za hibridne različice svetilk, ki jih lahko polnite z elektriko ali s pomočjo sončnih celic, ki so nameščene na svetilki sami. Za prvo silo bodo pa tudi led bliskavice oz. svetilke na mobilnih telefonih prišle še kako prav.

Kombinirani ključi

Uporabite lahko tudi kakšen prilagodljiv kombiniran ključ, ki se samodejno prilagodi na velikost vijaka ali matice. Najpogostejši so 6, 8 in 10 velikosti ključev.

Kovček za orodje

Shranjujte svoje najpogosteje uporabljeno orodje v za to primernem kovčku, tako boste vso orodje lahko prenesli kamorkoli boste želeli in zmeraj boste imeli vse pri roki in na enem mestu.

Imate svoje najljubše orodje? Zaupajte nam kaj najpogosteje izmed naštetih uporabite.

Razmišljate o nakupu stanovanja ali hiše? Razmišljate, da bi prodali stanovanje ali hišo? Poiščite našega RE/MAX nepremičninskega posrednika, da vam pri nakupu ali prodaji pomaga.

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top