5 točkovni načrt za vaš novi dom

change-light-bulb.jpg

Po nekaj tedenskem čakanju na ključe vašega novega doma si verjetno že želite, da bi nekatere stvari lahko čim prej preuredili po svoje ali dodali nekaj svoje ustvarjalnosti v vaš novi dom.

Tukaj je nekaj enostavnih in hitrih izboljšav vašega novega doma. Z njimi boste zagotovo zadovoljni.

Praktične težave rešimo prve

Takoj, ko dobite ključe vašega novega doma lahko prioritetno uredite nekaj popravkov in posodobitev, ki bodo izboljšali vaše vsakodnevno bivanje v novem domu. Popravite lahko kakšne ventile ali vodovodne pipe, ki puščajo, prebarvate sobe in s tem tudi osvežite stanovanje. Prav tako pa lahko zakrpate kakšne luknje v stenah od izobešenih slik prejšnjih lastnikov ali popravite tudi parket.

Čiščenje od glave do peta

Generalnega čiščenja in pregleda ne potrebuje samo vaš avtomobil. Vaš novi dom si prav tako zasluži »generalko«. To je najbolje storiti čist na začetku, ko sobe še niso zasedene s pohištvom, sedežnimi garniturami in raznimi dodatki. Lahko tudi najamete servis za intenzivno čiščenje ali pa na čistilno akcijo povabite vaše dobre prijatelje, ki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč.

Razmislite o razgledu skozi okna

Pravilno koriščenje oken lahko izboljša vaše počutje, ambient in tudi zasebnost. Na dolgi rok vam lahko prihrani tudi nekaj denarja. Žaluzije, zavese, rolete in polkna zavirajo nepotrebno svetlobo, ki bi prodirala v vaše stanovanje. Prav tako lahko v stanovanje spustijo določeno ravno pravšnjo svetlobo in obdržijo vaš dom topel ali hladen, če spustite rolete.

Svetle ideje

Dobra razsvetlitev prav tako vpliva na vaše počutje in komfort. Takoj po postavitvi vsega pohištva si vzemite trenutek in se razglejte po stanovanju, če kje opazite, da je svetloba premajhna ali premočna. Nato lahko naredite načrt kakšno razsvetljavo še potrebujete oz. katero izmed nameščenih lahko nekako zamenjate z drugimi ali celo prestavite.

Prave naprave

Glaven električne naprave – hladilniki, pomivalni stroji, pralni stroji, sušilci, pečice, vse to so aparati, ki vplivajo na vsakdanje življenje, izgled vašega doma in na koncu tudi na račun za elektriko ali vodo. Nakup pravih in primernih aparatov vam lahko prihrani veliko denarja, zato je vredno razmisliti o aparatih visokega energijskega razreda.

Ste pravkar začeli s procesom nakupovanja nepremičnine? Kontaktirajte svojega lokalnega RE/MAX posrednika, ki vam bo pomagal poiskati pravi dom za vas.

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top