8 nasvetov kako najugodnejše in najudobnejše gostiti novoletno zabavo

kelsey-chance-ZrhtQyGFG6s-unsplash-scaled.jpg

Organizirati in gostiti novoletno zabavo ni nujno, da je drago. Z malo načrtovanja in ustvarjalnosti lahko organizirate ugodno in nadvse bujno zabavo ob koncu leta, ki se je bodo prijatelji spomnili še leta. Lahko pa se iz takšne zabave kasneje razvije tradicija zabav.

Predstavljamo vam nekaj nasvetov za dobro izpeljano zabavo za skok v novo leto.

Nasvet 1: Zabavo gostite kar v svojem domu

Ni potrebno najeti kakšnega večjega prostora ali rezervirati kakšne mize v kateri izmed bližnjih restavracij. Zabavo za silvestrovanje organizirajte kar doma. Tako bo za vas in za vaše goste najbolj udobna zabava. Zraven tega pa vam ni potrebno plačevati še najema drugega prostora.

Photo by Kelsey Chance on Unsplash

Nasvet 2: Naj vam bo prijetno

Če prirejate zabavo doma, verjetno ne morete povabiti vseh svojih prijateljev iz Facebooka. Ampak to je kar v redu.

Omejite seznam povabil na nekaj tesnejših prijateljev. Če boste imeli manjšo zabavo, boste tudi porabili manj denarja in imeli več nadzora kaj se v vašem domu dogaja. Hkrati pa to pomeni, da si ne boste potrebovali izposojevati dodatnih sedišč, stolov ali celo kakšnih večjih miz. Še pomembneje kot vse to pa je, da imate priložnost, da dejansko uživate v zabavi in ​​se povežete z vsemi gosti.

Nasvet 3: Vsak izmed gostov naj prinese svojo najljubšo pijačo

Alkohol je eden največjih stroškov novoletne zabave. Stroške lahko znižate tako, da se z vsem gosti dogovorite, da vsak prinese svojo najljubšo alkoholno pijačo, ki jo lahko seveda tudi delijo. Ta strategija lahko zabavo poživi tudi tako, da gostom ponudite različne nove pijače, ki jih lahko poskusijo in jih še morda niso.

Photo by Louis Hansel on Unsplash

Vnaprej je pa tudi dobro vedeti, kako se vaši gosti nameravajo varno vrniti domov. Ali je na voljo javni prevoz? Je kdo določen voznik, ki ne pije alkohola? Ali pa imajo vaši gostje možnost pri vas tudi prespati?

Nasvet 4: Razdelite si naloge

Kakor ste se dogovorili glede alkoholnih pijač, se lahko dogovorite tudi glede ostalih zadev. Naredite seznam, kaj vse potrebujete in dajte gostom tudi možnost, da tudi oni kaj prispevajo ali kaj prinesejo. Dogovorite se kaj bo kdo prinesel in v kakšni količini. Nekateri naj prevzamejo kruh, drugi kakšno sladko ali slani pecivo in spet tretji kakšne brezalkoholne pijače ali pijače za mešanje.

Photo by Giorgio Trovato on Unsplash

Nasvet 5: Odtehtajte prednosti in slabosti papirja v primerjavi s plastiko

Papirnati krožniki in skodelice olajšajo čiščenje, vendar stanejo več kot uporaba posode v omari. Poglejte svoj proračun in se odločite, katera možnost je najbolj smiselna za vašo zabavo.

Naj vas ne skrbi, če nimate dovolj enakih krožnikov v setu. Različni krožniki in seti, če jih lepo razporedite po mizi lahko izgledajo praznično in trendi.

Nasvet 6: Praznični okraski so še kako dobrodošli

Vaša hiša je verjetno že okrašena za decembrske praznike in te praznične luči in dekor lahko postanejo privlačno ozadje tudi za silvestrsko zabavo.

Photo by Eugene Zhyvchik on Unsplash

Nasvet 7: Ne pripravite prevelikega obroka

Ker se novoletne zabave običajno začnejo pozneje, preskočite pripravo večjega obroka. Verjetno bodo vaši gostje doma pojedli večerjo, preden bodo prispeli k vam.

Namesto velikega obroka lahko pripravite kakšen narezek na pladnju. Ponudite kakšne različne sire in preproste sladice ali slano pecivo. Tudi kakšna domača pica narezana na manjše kose je lahko dobrodošla.

Nasvet 8: Načrtujte, kdaj bo ura odbila polnoč

Končno je vrhunec noči, ko ura odbije opolnoči. Vnaprej ugotovite, kako želite zaznamovati trenutek. Ali boste vklopili televizor spremljali odštevanje na vašem programu? Prepričajte se tudi, da imate pripravljeno primerno glasbo. Morda kakšen Silvesterski poljub od Alfi Nipiča. Vsekakor pa takoj po tem, ko si z gosti zaželite vse dobro v novem letu, skočite na dvorišče ali na balkon, ter si oglejte kakšen okoliški ognjemet.

Kakšni so pa vaši načrti za silvestrovo? Delite z nami v komentarjih spodaj ali na naši Facebook strani.

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top