7 varnostnih nasvetov pri uporabi kamina

Posedanje pred kaminom s knjigo v roki zna biti pravi presežek udobja na hladen zimski dan ali večer. Seveda pa je lahko to tudi nevarno, če kamina ne vzdržujete in ga nepravilno uporabljate.

Predstavljamo vam nekaj varnostnih nasvetov, ko boste pozimi uporabljali svoj kamin.

  1. Pojdite k strokovnjakom

Vsaj enkrat letno opravite strokovni pregled kamina in dimnika. Usposobljeni dimnikar in strokovnjak za kamine bo odstranil nevarne saje in trdne delce, ki se naberejo na steni kamina in dimnika.

  1. Postavite mrežasti pokrov

Ste se kdaj podili za veverico okrog hiše ali lovili miško v kleti z metlo? Razburljivo, vendar sploh ne zabavno. Preprečite raznim živalicam, pticam in večjim smetem, da bi prišle skozi dimnik. Na dimniku namestite pokrov iz žičnate mrežice.

  1. Poskrbite za zaščitno mrežico pred kaminom

Varovalo pri odprtih kaminih, mrežne zaščite, ki jih lahko postavite pred vaš odprti kamin, preprečujejo, da bi se prasketajoče iskre spustile na tla vašega dnevnega prostora. Uporabite te zaščitne mreže pred odprtimi kamini, sploh kadar zapustite sobo, kjer je ogenj v kaminu.

  1. Preudarno uporabite les

Ogenj v kaminu kurite s trdim lesom, ki se je sušil vsaj šest mesecev. Zeleni, sveži, ne posušeni ali mehki les, kot je bor, oddajajo več kreozota – to je vnetljiva snov, ki se lahko nabira v vašem dimniku.

  1. Preverite varnostno opremo

Vsak mesec testirajte detektorje dima, vsako leto zamenjajte baterije in zamenjajte naprave vsakih 10 let.

  1. Imejte gasilni aparat na hitro dostopnem mestu

Imejte vsaj en gasilni aparat in se prepričajte, da ga znate uporabiti. Kadar pride do tega, da ga je treba uporabiti, je treba odreagirati hitro in takrat ni čas za branje navodil za uporabo aparata.

  1. Zaprite kamin

Ko kamina ne uporabljate, zaprite loputo, da preprečite, da bi se topel zrak in s tem vaš denar, ki ga porabite za ogrevanje vaše hiše, izgubil naravnost v dimnik.

 

Imate doma kamin? Ali je morda kamin na vašem seznamu želja? Dovolite, da vam naši strokovnjaki poiščejo dom, ki ima urejen kamin in vso varnostno opremo.  Poiščite našega strokovnjaka v vašem kraju: https://www.re-max.si/officeagentsearch.aspx#!mode=list&type=1

 

FOTO: https://www.remax.com

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top