Je vaš dom pametnejši od vas?

Kako pameten je vaš dom? V letu 2019 je mogoče, da je vaša hiša pametnejša od vas. Pametni dom je zasnovan tako, da zagotavlja energetsko učinkovitost, varnost in udobje. Kontrola razsvetljave, ogrevanja, hlajenja, aparatov, televizorjev, računalnikov in drugih varnostnih funkcij s pametno tehnologijo, ki komunicira med seboj in se lahko daljinsko upravlja preko pametnega telefona ali preko spleta. Z internetno povezljivostjo in shranjevanjem v oblaku je ta tehnologija pametnega doma mogoča, tako da prinaša priročnost in elektronsko inteligenco na dosegu roke. Če ste tehnično nevešči, ne skrbite – predlagamo, da začnete z majhnimi koraki, s tremi enostavnimi tehnologijami, da bi vaš dom letos postal pametnejši.

  1. Pametna nastavitev temperature

Večina termostatov bere temperaturo samo na enem območju (običajno na hodniku), zaradi česar lahko druge sobe postanejo preveč vroče ali prehladne. Tehnologija, kot je ecobee4 ali Nest, ima sobne senzorje za pomoč pri upravljanju vročih ali hladnih točk. Ko so senzorji nameščeni v najbolj priljubljenih prostorih, lahko pametni pripomoček prebere temperaturo, odkrije zasedenost in prilagodi temperaturo, tako da je ravno pravšnja.

  1. Zaznavanje puščanja

Pametni senzorji za odkrivanje uhajanja spremljajo vodovodne napeljave vašega doma z namenom odkrivanja puščanja in napak. Lahko vam pomagajo pri preprečevanju poškodb zaradi vode in rasti plesni v steni zaradi počasnega puščanja.

  1. Odpri in zapri

Če ste že kdaj zapustili dom ali, še huje, bili na počitnicah in nenadoma niste prepričani, če ste pustili odprta garažna vrata – pametno orodje za odpiranje vrat za garažna vrata ponuja udobje, boljšo varnost doma in mir. Preverite, ali je odprtost ali zaprtost garažnih vrat prek aplikacije na pametnem telefonu in jih odprite ali zaprite na daljavo – z drugimi besedami, možno je, da ste na drugi strani Zemlje in še vedno nadzirate garažna vrata.

Delo s pravim nepremičninskim agentom, ki ima znanje o najnovejših pripomočkih, lahko naredite velike razlike. RE/MAX agenti so bolj priporočljivi, ker priporočajo, kaj je za vas primerno. Poiščite agenta na www.re-max.si

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top