6 neobičajnih uporab vanilijeve dišave

Vanilla-Extract.jpg

Osvežite svoj hladilnik

Imate težave z neprijetnim vonjem, ki se širi iz vašega hladilnika? Vsakič, ko odprete hladilniki vas napade ta neprijeten vonj? Vzemite vlažno krpo in nanjo nanesite nekaj ekstrakta vanilije. Celotno notranjost hladilnika obrišite s to krpo prepojeno z vanilijevim ekstraktom. Če še to ne bo dovolj lahko zmočeno krpo pokapljano z vanilijo pustite v notranjosti hladilnika.

Deodorant za vašo mikrovalovno pečico

mikrovalovna-pecica-vanilij

Vonj po ribi ali kakšen drug močan vonj, ki prihaja iz vaše mikrovalovne pečice vam napolni kuhinjo ali celotno stanovanje? V majhno skledo vlijte nekoliko vode in vanjo par kapljic vanilijevega ekstrakta. Mikrovalovno pečico nastavite na najvišjo jakost in jo tam pustite vklopljeno za minuto. Takoj bo bolje.

Nevtralizirajte vonj sveže barve

Če bi raje neprijeten vonj po sveži barvi v vašem stanovanju zamenjali z vonjem dišeče vanilije, vam predlagamo, da v barvo vmešate eno čajno žličko ekstrakta vanilije, preden začete pleskati. Vaše stanovanje bo po pleskanju čudovito dišalo.

Posladite vonj vašega doma

dodajte-vanilijo

To je izjemno star trik nepremičninskih posrednikov. Dajte kapljico ali dve na žarnico in nato prižgite luč. Vaša hiša ali stanovanje bosta dišala po pečenih dobrotah iz pečice, čeprav bo vonj prihajal iz od vroče žarnice 😉

Odženite žuželke

Vonj vanilije imajo radi skoraj vsi. Skoraj vsi, razen žuželke. Zmešajte eno čajno žličko vanilijega ekstrakta v skodelici vode. Vse skupaj lepo premešajte in se namažite po delih kože, ki so izpostavljeni, da niso pokriti z oblačilom. S tem boste odgnali komarje, muhe, klope in ostale nadležne žuželke.

Omilite manjše opekline

Auč. Ste pomotoma zagrabili za vročo ponev ali se polili z vročim oljem v kuhinji. Zagrabite vanilijev ekstrakt in ga posujte po razbolelem mestu na telesu. Izhlapevanje alkohola v vanilijevem ekstraktu hladi opekline.

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top