9 načinov za ohladitev vašega doma to poletje

Navijanje klimatske naprave na polno lahko prav tako navije vaš račun za elektriko. Predstavljamo vam nekaj alternativnih načinov za ohranjanje hladu v vašem domu to poletje.

1. Zamenjajte žarnice

Če zaradi okoljskih ali ekonomskih razlogov še vedno niste preklopili na LED žarnice, naredite to zato, da boste lažje prenesli vročino poletja. Žarnice z žarilno nitko porabijo 90 odstotkov svoje energije s toploto, ki jo potem oddajajo v prostor.

2. Ohranite hladno glavo

Preizkusite ajdovo blazino za spanje. Ne absorbira in ne zadržuje toplote tako kot bombažna blazina.

3. DIY klimatska naprava – naredi sam

Pred ventilator enostavno postavite veliko skledo ledene vode ali zaledenelo plastenko vode. Tako bo ventilator po prostoru širil hladen zrak, ki se nabira okrog ledu.

4. Pazite na žaluzije

Zastrite okenske žaluzije, rolete ali zavese, ko zjutraj odidete od doma. S tem preprečite, da bi se vaš dom čez dan segrel kakor topla greda.

5. Žar in hlad

Kuhanje v stanovanju močno ogreje vaš dom, pa tudi vi se ob tem močno spotite. Pripravite kosilo ali večerjo zunaj na žaru, na vrtu, terasi ali balkonu in ohranite stanovanje hladno.

6. Ne blokirajte kroženja zraka

Čez noč pustite notranja vrata odprta, saj boste tako povečali pretok svežega, hladnejšega zraka.

7. Spremenite smer stropnega ventilatorja

Poleti nastavite stropni ventilator tako, da se vrti v nasprotni smeri urinega kazalca, da ustvari hladen, navzdol usmerjen zračni tok. V zimskem času nastavite nazaj v obratni smeri urinega kazalca, da lepo kroži topel zrak.

8. Povlecite topel zrak iz kopalnice

Za to lahko uporabite ventilator v kopalnici. Po tuširanju lahko uporabite ventilator, da povleče vroč zrak iz kopalnice. Prav tako lahko ventilator v kopalnici uporabite pri uporabi štedilnika. Pomagal vam bo izsesati vroči zrak iz vašega stanovanja.

9. Odklopite naprave

Elektronika oddaja toploto. Četudi imate naprave izklopljene in vključene v električno omrežje, lahko oddajajo toploto, ko so v pripravljenosti. Ko jih ne uporabljate, jih izklopite ali pa uporabite pameten razdelilnik.

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top