7 zabavnih notranjih aktivnosti za otroke

zabava-za-otroke-v-stanovanju.jpg

Dokler je zunaj hladno in deževno, ter še ni snega za zimske radosti v naravi, se lahko kaj hitro naši otroci začnejo dolgočasiti. Dobro je imeti kakšen plan B za aktivnosti z otroci. Te aktivnosti seveda ne vključujejo gledanja risank ali serij na televiziji. Pripravili smo kratek seznam z aktivnostmi, ki jih lahko ob deževnih dnevih počenjate skupaj z vašim otrokom v stanovanju.

Naredimo eksperiment

Poizkusite lahko veliko eksperimentov. Lahko naredite majhen vulkan s sodo bikarbono, kisom in bleščicami v kakšni vazici. Druga prav tako zanimiva igrica pa je, da otroke naučite napisati nevidno sporočilo iz črnila narejenega iz limoninega soka. Več takšnih idej najdete tudi na različnih spletni straneh in na Youtube kanalih.

Tri, štiri, zdaj!

V notranje aktivnosti z otroci lahko vključite tudi kakšne kose pohištva, kartonastih škatel in kolebnico. Enostavno stanovanje spremenite v nekakšen poligon z ovirami in priredite tekmovanje pri premagovanju ovir.

Strike!

Ploščice ali laminati so najbolj primerna tla za »stanovanjski« bowling. Plastične kozarčke postavite v piramido in jih potem poskušajte podreti z nogavicami zrolanimi v žogico.

Pojdite na lov

Naredite enostavno in zanimivo igrico za otroka. V tej igrici mora otrok poloviti vse gumbke v vreči in jih spraviti na njihov za to predviden prosto. Kako izgleda ta igrica, si oglejte v spodnjem videu.

Kuharska oddaja

Otroci so izjemno radi kreativni v kuhinji, še posebej, če je hrana lahko ekstra okrašena, kakor kakšni piškotki, mufini ali celo pizza. Naredite to kuhinjsko izkušnjo še zabavnejšo. Vzemite kamero ali telefon in vse skupaj posnemite v stilu kuharskih oddaj. To lahko kasneje zavrtite vašim sorodnikom.

Pobarvanka

Na trgu je na milijone različnih vrst pobarvank za otroke. Sedaj so popularne tudi pobarvanke za odrasle, ki vas hkrati tudi rešijo stresa. Sedite za mizo skupaj z vašim otrokom in barvajta vsak svojo pobarvanko. Pa ne pozabite… pazite, da ne greste preko črte!

Zaplešimo skupaj!

Umaknite klubsko mizico ali drugo pohištvo in naredite prostor za plesišče. Glasba je znana, da dobro dene na človekovo počutje, tako da preizkusite plesne sposobnosti sebe in vašega otroka. Ker ste v svojem stanovanju so tudi najbolj neumne koreografije dovoljene. Otroci se pri tem izjemno zabavajo.

Potrebujete morda več prostora za notranje aktivnosti z otroci? Pričakujete naraščaj in potrebujete dodatno sobo? Naj vam pri iskanju večjega stanovanja pomaga RE/MAX-ov posrednik. Poiščite nepremičninskega posrednika na naši spletni strani.

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top