7 razlogov zakaj je lahko življenje v predmestju idealno za vas

Življenje v središču mesta je privlačno, vendar so naraščajoče cene in omejen prostor tisti, ki povzročajo porast kategorije kupcev, ki vse bolj razmišljajo o selitvi v predmestje.

Za kupce je pomembno doseganje ravnovesja med velikostjo, ceno in drugimi dejavniki življenja. Življenje izven centra mesta ima svoje prednosti in slabosti. Tukaj je nekaj argumentov v prid sladkega predmestnega življenja.

Nižja cena

Nepremičnine v predmestjih so po navadi cenejše kot nepremičnine v mestih. Toda kupci, bodite pozorni. Medtem ko bo vaš hipotekarnih kredit nižji za dom zunaj mesta, se prepričajte in preučite vse ostale življenjske stroške. Morda boste morali kupiti drugi avto, večji dom pa pomeni tudi višje stroške vzdrževanja in obratovanja.

Več prostora

Če nimate namena nujno porabiti manj denarja, lahko primestno življenje pomeni več zemlje in več prostora. Spredaj, zadaj in celo “stransko” dvorišče; rezervne sobe (z lastno kopalnico!); fitnes soba; bazen… Vsi dodatki so dosegljivi v predmestjih, ne da bi za to porabili milijone.

Manj gneče

Kaj mislimo s tem? Predmestno življenje je pogosto povezano z mirom in tišino, zasebnostjo, parkirnimi mesti; lažji dostop do otroških dnevnih aktivnosti in rekreacijskih programov; termini pri zdravnikih in zobozdravnikih pa se običajno lažje dogovorijo. Pogoji, ki so pomembni iskalcem novega doma, ki pričakujejo povečanje družine. Ravno zaradi teh pogojev se bodo prej odločili za selitev v predmestje, kakor v center mesta.

Novi objekti, nove možnosti

Če še niste pregledali lokalnih skupnosti v predmestju, se pripravite na posladek. Ta območja so po navadi idealna za razvoj novih centrov, šol, knjižnic in parkov. Čisti, svetli, odprti in opremljeni s sodobno tehnologijo, so ti prostori dobro izkoriščeni in priljubljeni.

Nova infrastruktura

Kot smo rekli, da so predmestja primerna za novogradnje in razvoj infrastrukture. Ceste in mostovi, sistem javnega prevoza, ki potuje čez njih, in kanalizacijski sistem, ki teče pod njimi. Tudi podzemni električni vodi!

Več zelenih površin

Predmestne skupnosti so pogosto obkrožene z nerazvitim zemljiščem, kar pogosto pomeni neobdelano zemljo, polja, gozdove in divjo naravo. To pomeni tudi boljšo kakovost zraka, vendar je vse odvisno od tega, kako daleč ste od središča mesta.

Top stvari obeh svetov

Kot smo povedali že na samem začetku, mnogi kupci, ki se selijo, zajemajo lastnosti nepremičnine s širšo mrežo,  pa vendar z mero ravnotežja med ceno, prostorom in drugimi dejavniki življenja. Predmestje ni sicer čisto mestno in ne popolnoma na deželi, ampak nudi zagotovo vse lastnosti obeh.

 

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top