5 razlogov, za gojenje lastnih zelišč tudi pozimi

Temperature pri ali pod ničlo, vendar naj to ne pomeni, da se morate odreči svoji strasti vse do pomladi. Zimsko lepoto narave v zaprtih prostorih popestrite z notranjim vrtičkom – domu doda naravne lepote, zelenje, lahko pa vas tudi oskrbi z užitnimi zelišči za popestritev zimskih obrokov. Predstavljamo vam pet plusov za pripravo notranjega zimskega vrtička:

Dihajte lažje

Vohate to? Čist zrak! Rastline absorbirajo ogljikov dioksid in v zameno zagotavljajo čist kisik, ki pomaga očistiti zrak v vašem domu. Čeprav je izmenjava ogljikovega dioksida s kisikom majhna, vsak košček pomaga, če hočete ohraniti zdrav dom v času gripe in mrzle sezone.

Sveža hrana

Gojenje svežih zelišč je eden najboljših razlogov za začetek sajenja v zaprtih prostorih. Potrgajte sveža zelišča, da svojim večerjam dodate malo sveine in okusa. In še ena plus točka – gojenje lastnih zelišč izbriše iz seznama nakupov vsaj en predmet.

Sproščujoče – zmanjšanje stresa

Raziskave kažejo, da sobne rastline pomagajo zmanjšati raven stresa v domu. Rastline postavite na vidna mesta po vašem domu, da boste zmanjšali stres in ustvarili občutek naravnega miru.

Začnimo se učiti

Začeti z notranjim majhnim vrtom je odlično za začetnike vrtičkarje, ki želijo začeti na majhno pred prehodom na večje zunanje površine. Gojenje sobne rastline je odličen način za izobraževanje drugih o življenju rastlin in kako rastline rastejo. Otroci si vsekakor tudi radi umažejo ročice in jih lahko vodite skozi različne faze rastline, ki raste iz semena do zrelosti. Ne bodite presenečeni, ko bodo obiskovalci spraševali o vaših rastlinah!

Enostavno vzdrževanje in nizki stroški

Pridelovanje v zaprtih prostorih je zelo ekonomično. Pri tem ne boste porabili veliko ur. Vse kar potrebujete za uspeh pa so posoda, zemlja in semena. Dodajte malo vode rastline postavite na sončno, svetlo mesto in hitro boste postali notranji vrtičkar.

Iščete dom v zimski sezoni? Verjetno vas zanima dom, ki ima veliko sončne svetlobe za vaš notranji vrt? Vsako leto svetovalci RE/MAX- pomagajo več sto tisoč družinam najti dom, ki se ujema z njihovim življenjem in stilom.

www.re-max.si

Avtor: Kristina Phelan

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top