16 tovornih kontejnerjev tvori neverjetno novogradnjo

Domovi, ki so sestavljeni iz tovornih kontejnerjev niso nič novega, a s tem projektom so v Oklahomi naredili korak naprej v obsegu in sami eleganci.

Arhitekti iz Allford Hallu Monaghan Morris so na nekdanjem praznem zemljišču zgradili serijo štirih domov iz tovornih kontejnerjev. Projekt Squirrel Park ima štiri dvosobne hiše, zgrajene iz belih zabojnikov za tovor. Zabojniki so obloženi z zrcalnimi trakovi in s tem odsevajo sončno svetlobo (dodajo pa tudi k atraktivnejšemu izgledu).

Timothy Soar

Vsaka hiša obsega štiri rabljene zabojnike – dva v pritličju in dva v zgornjem nadstropju, ki sta po dolžini zamaknjena za 3 metre, ter s tem ustvarjata zasenčeno sprednjo verando. V zadnjem delu hiše je previs spremenjen v teraso v zgornjem nadstropju, ki je desno od glavne spalnice, in pokriva še en zunanji prostor v pritličju s pogledom na skupno dvorišče soseske.

Squirrel park

V notranjosti so domovi kompaktni in zračni s sodobnimi napeljavami, lesenim podom ter velikimi okni, ki krasijo oba konca zabojnikov. Ker so zabojniki postavljeni v Ameriki v delu kjer so pogosti tornadi, je za varnost pred temi poskrbljeno s posebnimi ojačitvami cevmi, ki so privarjene na temelje. Tik pod zemljo pa obstaja tudi skupno zavetišče pred tornadi in lahko sprejme osem ljudi. Pri projektu so resnično mislili na vse. Soseska ima tudi skupna pokrita parkirišča in vsaki hiši iz zabojnikov pripadata dva pokrita parkiran mesta.

Squirrel park
Timothy Soar

Bi živeli v tovornem kontejnerju? Ali bi raje pravo zidano ali montažno hišo? Kakorkoli vam lahko pri iskanju vašega novega doma pomagajo naši nepremičninski svetovalci. Poiščite svojega nepremičninskega svetovalca tukaj.

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top