Polaganje lesenih talnih oblog – Sam svoj mojster ali najeti strokovnjake?

600x400.jpg

Če bi življenje bilo kakor televizijska oddaja, kjer v pol ure preuredijo celotno stanovanje, bi bilo res enostavno. Odpadki bi enostavno izginili in vso delo bi opravili kvalificirani pogodbeniki. Realnost je lahko zelo drugačna, sploh kadar se gre za polaganje lesenega poda.

Če ste pripravljeni posodobiti svoja tla v vašem domu, vam spodaj dajemo v razmislek in v pomoč pri odločitvi ali biti sam svoj mojster ali poklicati strokovnjake, nekaj dejstev o polaganju lesenega poda.

Kakšno vrsto tal si želite?

Polaganje laminatov zna biti zelo enostavno. Deske kupite že lakirane in se jih namesti brez žebljev in brez lepila. Pravi leseni parket ni samo dražji, ampak ga je tudi težje polagati. Vaša odločitev o tem ali boste za polaganje parketa poklicali strokovnjaka je lahko tudi odvisna od tega koliko si lahko privoščite za mojstra, po končanem nakupu materiala.

Ste si domači z močnejšim orodjem ali vam je že vaša električna zobna ščetka v izziv?

Pravi parketi, ki potrebujejo brušenje in lakiranje po polaganju znajo biti kar večji izziv. Če ste se odločili, da boste pravi parket položili sami brez najema strokovnjaka morate vedeti, da potrebujete večja orodja in pravo zaščitno opremo med samim polaganjem in brušenjem.

Koliko imate časa?

V življenju se dogaja. Redna služba, nepričakovani obiski ali pomanjkanje materiala lahko podaljšajo trajanje projekta polaganja parketa. Ste v tem času pripravljeni živeti z nedokončanim podom v svojem stanovanju ali hiši? Dober strokovnjak lahko konča delo v izjemno krajšem času, vi pa lahko medtem uživate v stvareh, ki jih radi počnete.

Ko ste v dvomih ali najeti strokovnjake ali kakšno zadevo opraviti sami, raje pokličite strokovnjaka. Vaš nepremičninski posrednik vam lahko tudi svetuje za katere posodobitve nepremičnine se splača najeti strokovnjake in katere lahko opravite sami. Lahko vam tudi pomagajo najti pravega strokovnjaka. Stvar, ki jo pa res lahko naredite sami pa je: na spletni strani poiščite RE/MAX posrednika ali posrednico.

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top