Kako izbrati nepremičninskega posrednika?

How-to-Choose-a-Real-Estate-Agent-That’s-Right-for-You.png

Kupujete svojo prvo nepremičnino, svoj prvi dom? Nakup nepremičnine je zagotovo eden najbolj kompleksen in največji korak v naših življenjih. Če se pri kakšni zadevi še kaj zalomi in ne gre ravno kakor smo načrtovali, pa zna biti tudi eden izmed najbolj stresnih dogodkov v našem življenju. Vaš prvi korak vključuje odločitev kako se boste lotili iskanja nove nepremičnine. Kdo vas bo vodil skozi celoten postopek in s kom boste sploh sodelovali?

Kot kupec nepremičnine imate več izbire in svobode pri predstavljanju. Veliko kupcev tako v Sloveniji kakor po svetu se danes odloča za pomoč pri prodaji. RE/MAX-ov posrednik kupca zastopa, predstavlja njegov interes v dogovorih s prodajalcem. To vključuje visoko skrbnost in zaupanje, ter zvestobo do vas, kot do stranke.

Vaš posrednik se bo z vami pogovoril o vaših pogojih in kriterijih, ki jih imate za nepremičnino, ki jo iščete ali ste jo bodisi že našli.

Nasveti pri iskanju nepremičninskega strokovnjaka:

  • Naredite svojo raziskavo in poiščite nekoga, s katerim vam bo udobno sodelovati
  • Prepričajte se, da je oseba, ki ste jo izbrali vredna vašega zaupanja, da vas ob pogovoru spoštuje in tudi posluša, ter upošteva vaše poglede na zadevo.
  • Zagotovite si, da posrednik pozna trenutni trg nepremičnin in njegovo stanje.
  • Naj vas ne bo strah vprašati posrednika o izkušnjah in doseženih rezultatih.
  • Izberite nekoga z dobrim ugledom.
  • Pogovorite se s svojimi sorodniki, prijatelji in sodelavci, ki so že šli skozi proces nakupa nepremičnine, če vam morda tudi koga priporočajo ali odsvetujejo.
  • Pri izbiri posrednika ne glejte samo na uspeh posrednika, pazite tudi, da posrednik ne bo preveč zaseden, saj bo potem težko našel čas za vaše sestanke in dogovore.
  • RE/MAX-ovi posredniki so po večini izobraženi glede razumevanja in odzivanja na določene potrebe kupcev. Pomembno je, da veste, da si bo izbrani posrednik vaše interese in pričakovanja vzel kot svoja. Obiščite re-max.si in poiščite svoje RE/MAX nepremičninskega posrednika za pomoč pri nakupu nepremičnine.

 

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top