Kaj iskati pri novem domu, ko se odločite za družino?

selitev-druzina.jpg

Odločanje o začenjanju družine je vznemirljiv čas, prav tako pa je iskanje primernega doma za novo družino. Poglejte si nekaj družini prijaznih nasvetov za vaš dom in iskanje novega doma bo teklo brez težav.

Otroški nered

Koncept odprtega stanovanja, torej dnevne sobe, kuhinje in jedilnice v enem prostoru je sicer izjemno moderen in zanimiv koncept, vendar se uprite nuji po odprtem prostoru, če iščete družini prijazen novi dom. Imeti možnost zapreti kakšna vrata kuhinje, dnevne sobe ali jedilnice vsekakor pride prav, kadar bo vaš malček raziskoval prostore in ne bi želeli, da se splazi v kuhinjo. Dodaten plus tega pa je, da ko gostje pridejo pogledat vašega malčka, lahko enostavneje zaprete vrata in vam ni potrebno pospraviti celotnega nadstropja, ampak samo določene sobe.

Primerna tla

Dejstvo je, da majhni otroci naredijo velik nered. Čiščenje podov bo postalo pogostejše, zato je vredno razmisliti o pravem materialu za tla. Čeprav so preproge čudovite in mehke, jih je zato tudi težje očistiti. Medtem, ko lesena tla in laminati ali ploščice lažje prenesejo, če se kaj polije, vendar so trši za glavice vaših malčkov.

Parkirni prostor

Če ste starši otroka, ki ni več v vozičku niti ni več takšen problem, če parkirate kje dlje vstran od vašega doma. Se vaš malček malo sprehodi ali pa morda ravno na tistem delu poti nauči voziti s kolesom. V primeru, da pa imate dva otroka zaporedoma in še oba potrebujeta voziček in veliko dodatne opreme, potem vam je zagotovo lažje parkirati nekje v bližini vašega doma. Nazadnje kar si želite je nositi težek in okoren avto sedež za otroka dve ali več ulic stran do vašega doma.

Ograjeno dvorišče

Če za vašo novo družino iščete hišo, si zagotovo oglejte ponudbe hiš z ograjami. Tako boste lahko malenkost manj brez skrbi, ko se bo vaš malček igral na vašem dvorišču, saj če boste zaklenili vrata na ograji ne bo strahu, da bi malček iz radovednosti odtekel na cestišče. V nekaterih stanovanjskih naseljih imajo tudi skupna igrala, ki so zagrajena.

Kopalnica

Čeprav morda že dlje časa sanjate o veliki kopalnici z velikim prostorom za prhanje, to ne bo praktično za vašega otroka. Otroci potrebujejo praktično banjo in če ima novi dom banjo je to velik plus za družinski dom. Hitro se kopanje v banji spremeni v zanimivo in nagajivo igro v vodi.

Barvanje po steni

Prsti prekriti z marmelado ali čokolado, odprte šminke in alkoholni flomastri so vsi sovražniki naših sten, ko malček začenja buditi svojo kreativno žilico. Če ima vaš novi dom že ob nakupu stene prekrite s pralno barvo, ste na poti k zmagi nad vsemi prej naštetimi zadevami.

Ločenost spalnice od otroške sobe

Preden v vaše življenje pride vaš malček se vam ideja o ločenih spalnicah oz. otroški sobi od spalnice zdi odlična. Kaj je boljšega, kot vašemu otroku in sebi ponuditi nekaj zasebnosti in kvalitetnega spanja. Vendar na začetku ne pozabite, da je bolje imeti spalnico čim bližje otroški sobi, saj vam bo le to prihranilo in olajšalo večerne obiske vašega malčka.

Stopnice

Ko otrok vidi stopnice se nikakor ne more upreti temu, da ne bi začel plezati po njih. Seveda lahko majhna varnostna vratca zaščitijo majhne tačke pred tem, da bi našli pot do stopnic. Dovolj nizka vratca, ko se vaš otrok še plazi po vseh štirih, tudi ne pomenijo ovire za vas, saj jih enostavno lahko prestopite.

Spomini na otroška leta

Če imate že kakšno idejo o tem kakšen stil življenja želite, ko bo vaša družina odrasla, dobite že odgovor na to v kakšni soseski želite živeti. Ali je to v centru mesta, kjer ste obkroženi s trgovinicami in kavarnami? Ali je to velik vrt, na katerem se boste lahko ob prostem času lovili in igrali z vašim malčkom? Lokacija je izjemnega pomena pri iskanju novega doma za vašo novo družino.

Če pričakujete otroka je sedaj pravi čas, da začnete iskati perfekten dom za vašo novo družino. Nekaj izmed teh zgoraj naštetih stvari vam bo pomagalo zmanjšati določen stres z novo pridobitvijo pri družini. Izberite pametno in dovolite novemu domu, da postane novi dom za vašo družino.

Ste pripravljeni na iskanje nove nepremičnine? Poglejte našo ponudbo na www.re-max.si

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top