7 najboljših načinov kako pripraviti svoj dom na jesenski čas

nepremicnine-remax-siscenje-zlebov.jpg

Aaaahhhh, jesen – zrak se spremeni v ostrega in hladnega, pojavijo se zametki rumenih listov na drevesih, mi smo pa primorani zjutraj oditi zdoma v puloverjih ali jaknah. Vprašanje, ki se pojavi je, ali je vaš dom pripravljen na to sezono? Ali se boste tega dela lotili sami ali boste za to najeli koga zunanjega, mi vam ponujamo seznam najnujnejših opravil, ki jih je potrebno opraviti še preden zares udari jesen.

  1. Pomislite na možne drenaže, odtoke in žlebove

Če ne živite na vrhu hriba, se vam lahko kar hitro pripeti škoda zaradi vode. Prav tako poskrbite, da boste imeli čiste žlebove na hiši. Voda, ki nima nikamor odteči, lahko povzroči resne težave in veliko škode na okolici in temeljih ali kleteh. Gre sicer za umazano delo, vendar bolje da se ga opravi, da boste preživeli jesen in jesensko deževje brez skrbi.

  1. Preverite dimnik.

Če ste se že povzpeli na streho, potem predlagamo, da preverite tudi dimnik in morebitno škodo na dimniku. Preglejte dimnik za kakšne razpoke ali razrahljane stike.

Ko bodo temperature zunaj začele padati, boste zagotovo hitro obremenili peč za kurjavo. Prepričajte se, da je peč pripravljena na novo kurilno sezono. Zamenjajte morebitne filtre in odprite vse ventile, da bo toplota po ceveh in radiatorjih lahko enostavno krožila po sistemu in vašem domu.

  1. Izpraznite in zaprite zunanje vodne napeljave.

Izpihajte morebitne razpršilce namakalnega sistema, zaprite zunanje ventile in izpraznite vodo iz cevi v zunanjih vodovodnih pipah. Zmrznjena voda lahko povzroči resne težave in nepotrebno škodo.

  1. Očistite zunanje pohištvo in vrtno orodje.

Ne dovolite, da prah in umazanija skozi celotno zimo ostanejo na vrtnem pohištvu in orodju. Pred zimsko sezono jih lepo očistite in spravite na suho mesto, da preživijo do spomladi in ponovnih toplih temperatur.

  1. Ostanite varni.

Jesen je tudi dober opomnik, da preverite, če v hiši in okoli nje vse deluje kakor mora. Preverite detektorje monoksida, zamenjajte baterije, preverite, če je gasilni aparat še delujoč oz. ga po potrebi zamenjajte.

  1. V naprej planirajte spomladansko cvetje.

Jesen je perfektna za planiranje spomladanskega cvetja. Označite si katera mesta so najlepše in najbolj obsijana s soncem in naredite plan kakšno cvetje boste v začetku pomladi tam posadili. Že jeseni lahko naredite plan za čudovito okolico v pomladi.

 

Iščete svoj idealen dom? Bi si tudi vi želeli tako ali drugače poskrbeti in pripraviti svoj dom na zimo? Poglejte našo ponudbo na naši spletni strani www.re-max.si in naš lokalni svetovalec vam bo pomagal pri iskanju vašega novega doma.

 

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

scroll to top